Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Papežovo Lamborghini se vydražilo v přepočtu za 18 milionů korun

Za 715 tisíc eur (18,2 milionu korun) byl v sobotu vydražen unikátní bílý model vozu Lamborghini Huracán, který od italské automobilky dostal loni papež František. Informovala o tom dnes agentura AFP s tím, že výtěžek z dražby půjde na charitativní účely.

Částka bude použita na financování rekonstrukce obydlí, náboženských prostor a veřejných budov v irácké oblasti Ninive s cílem pomoci válkou postiženým křesťanům "znovu najít své kořeny a důstojnost".

Kromě toho plánuje Vatikán podpořit italské sdružení, které pomáhá obětem prostitučních gangů, a dvě italské organizace působící v Africe.

Automobil v papežských barvách bílé a zlaté nabízela v Monaku v dražbě britská aukční společnost Sotheby's. Papež minulý rok v listopadu darovaný sportovní vůz posvětil a na kapotu přidal svůj podpis.

Cena vozu byla podle katalogu odhadována mezi 250 tisíc a 350 tisíc eur, nakonec se ale automobil prodal za cenu dvakrát vyšší. Identitu kupce aukční síň nezveřejnila.

Papež je na neobvyklé dary zvyklý. V minulosti již obdržel například motocykl značky Harley-Davidson, následně jej rovněž poslal do charitativní aukce.

Autoři | Foto Youtube.com

Štítky papež, aukce, dražba, Lamborghini, Papež František, Lamborghini Huracán, Sotheby's, Afrika, Vatikán, Monako, Ninive, Harley-Davidson

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Papežovo Lamborghini se vydražilo v přepočtu za 18 milionů korun  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.