Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

VIDEO: Policie rozbila skupinu obchodníků s lidmi. Otrokáři nutili sociálně slabé ženy k prostituci

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování rozbili strukturu organizované skupiny obchodníků s lidmi. Ta minimálně pět let vydělávala na otrokářství se sociálně slabými z Mostecka, které pod záminkou snadného výdělku vozila do Velké Británie. Na rozkrytí případu se podíleli také britští policisté.

„Kriminalisté v uplynulých dnech zadrželi a následně obvinili tři občany České republiky, dva muže a jednu ženu, z trestných činů obchodování s lidmi, vydírání, znásilnění a dvojí manželství. V této věci navíc policisté našeho útvaru obvinili z trestného činu obchodování s lidmi další českou ženu, která se trvale zdržuje ve Velké Británii,“ sdělil mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování Jaroslav Ibehej.

Skupina měla minimálně v období let 2012 až 2017 nabízet na Mostecku „dobře placenou legální práci“ ve Velké Británii sociálně slabým osobám. „Následně měli obvinění dopravit do Manchesteru minimálně patnáct osob, kterým dle našich závěrů ihned odebrali doklady a pod pohrůžkami či dokonce za použití násilí je měli nutit k různým činnostem,“ dodal Ibehej.

U žen se jednalo o pouliční prostituci či poskytování sexuálních služeb domlouvané přes inzertní weby. Muži zas měli vykonávat různé pomocné práce u mycích linek či v restauraci. „Nikdo z poškozených nedisponoval slibovaným pracovním povolením a od obviněných nedostávali téměř žádné peníze. Hlavní organizátor měl navíc dle našich závěrů po dobu tří měsíců znásilňovat jednu z těchto žen,“ doplnil mluvčí policie. Zmíněný muž kromě jiného uzavřel před několika týdny s další obviněnou ženou v České republice manželství, přestože oba již byli v minulosti oddáni ve Velké Británii s jinými partnery. Všechny tři osoby obviněné v České republice vzal soudce do vazby.

Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, NCOZ, obchod s lidmi, Velká Británie, Jaroslav Ibehej, policie, okres Most, Česko, Manchester

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policie rozbila skupinu obchodníků s lidmi. Otrokáři nutili sociálně slabé ženy k prostituci  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.