Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Soud začne řešit další kauzu bývalého ředitele Homolky Dbalého

Pražský městský soud začne projednávat druhou kauzu bývalého ředitele pražské Nemocnice Na Homolce Vladimíra Dbalého. Případ se týká tří okruhů nemocničních zakázek z let 2008 až 2011. Lékaři hrozí až dvanáctileté vězení za přijímání úplatků. Spolu s ním čelí obžalobě dalších pět lidí. Začátek hlavního líčení musela soudkyně opakovaně odkládat kvůli Dbalého zdravotním omluvenkám.

Obžaloba tvrdí, že Dbalý si nechal od svých známých a od advokátní kanceláře Šachta & Partners platit za to, že s nimi za nemocnici uzavřel v rozporu se zákonem smlouvy na poskytování konzultací nebo služeb. Celkově si prý takto přišel na 12 milionů korun, a to u zakázek na poradenské a konzultační služby, na účetní a medicínsko-právní služby a na právní poradenství.

Kromě přijímání úplatků je Dbalý obžalován také z porušení povinnosti při správě cizího majetku, sjednání výhody při zadání veřejné zakázky a z porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže. Spolu s ním usednou na lavici obžalovaných advokát David Michal, právník nemocnice Roman Žďárek, účetní Emilie Bialešová, Dbalého známý Zdeněk Čáp a inženýr Josef Kantůrek.

Pražský městský soud projednává ještě další Dbalého korupční kauzu, která se týká nákupu gama nože. Lékař vinu odmítá. Obviněn je také ve třetí větvi případu, jež souvisí například s dodávkou pro pracoviště navigované chirurgie.

Autoři

Štítky Homolka, soud, Praha, Vladimír Dbalý, Městský soud v Praze, Nemocnice Na Homolce, MSB Legal, David Michal, Roman Žďárek, Zdeněk Čáp

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud začne řešit další kauzu bývalého ředitele Homolky Dbalého  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.