Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Poslanci rozhodnou na schůzi o vydání Babiše, budou řešit eRecept

Sněmovní verdikt o vydání premiéra a předsedy ANO Andreje Babiše a místopředsedy hnutí Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání v případu Čapí hnízdo bude patřit k nejsledovanějším bodům řádné lednové schůze poslanců, která začíná dnes. Poslanci by se na ní měli zabývat také například elektronickými recepty nebo návrhy ODS na zrušení elektronické evidence tržeb, daně z nabytí nemovitých věcí a zrušení omezení prodejní doby ve větších obchodech.

V návrhu programu lednové schůze figuruje taky opakovaná volba předsedy komise pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů. V prosinci sice Sněmovna zvolila kontroverzního kandidáta KSČM Zdeňka Ondráčka, předseda dolní komory Radek Vondráček (ANO) ale výsledek pro pochyby o počtu hlasů nutných pro zvolení zrušil.

Z vládních návrhů by se poslanci měli zabývat například zvýhodněním přimíchávání biopaliv z použitých kuchyňských olejů a kafilerních tuků do pohonných hmot. Jiná předloha by uložila bankám, poskytovatelům platebních služeb, advokátům a poradcům povinnost poskytovat daňové správě údaje, které vyplývají z využívání zákona o boji proti praní špinavých peněz.

Policejní žádost o Babišovo a Faltýnkovo vydání ke stíhání v návrhu programu schůze nefiguruje, Sněmovna by ji měla zařadit dodatečně. Kdy o žádosti budou poslanci hlasovat, zatím není jasné. Mandátový a imunitní výbor plénu doporučil, aby oba poslance vydalo.

Autoři | Foto Facebook.com/AndrejBabis

Štítky Andrej Babiš, Čapí hnízdo, Jaroslav Faltýnek, vydání, eRecept, ANO 2011, ODS, EET, Poslanecká sněmovna ČR, Zdeněk Ondráček, Radek Vondráček, GIBS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poslanci rozhodnou na schůzi o vydání Babiše, budou řešit eRecept  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.