Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Pohřeb Karla Štědrého bude 15. listopadu ve Strašnicích

Poslední rozloučení se zpěvákem, hercem, konferenciérem a scenáristou Karlem Štědrým, který zemřel 7. listopadu ve věku osmdesáti let, bude ve středu 15. listopadu od 11:00 ve velké obřadní síni strašnického krematoria v Praze.

Štědrý patřil k hlavním představitelům slavné éry české populární hudby 60. let. V roce 1959 spoluzakládal divadlo Semafor, kde byl ve stálém angažmá do roku 1962. Poté se na nějakou dobu stalo jeho domovskou scénou divadlo Rokoko. Na počátku 70. let vystřídal několik tanečních orchestrů, koncem 70. let zakotvil jako zpěvák a konferenciér orchestru Karla Vlacha.

Mimo jiné má na kontě slavný duet s Waldemarem Matuškou Mám malý stan, známé jsou i jeho písně Písmena nebo Magdaléna. Jako herec se objevil ve filmech Kdyby tisíc klarinetů a Ta naše písnička česká.

Štědrý se uplatnil i jako moderátor v rozhlase a televizi. V pořadu Melodie stříbrného plátna spojil hudební um s celoživotní vášní pro film, uváděl pořad Vysílá Studio A a účinkoval například v Kabaretu u dobré pohody.

Autoři | Foto RM Production

Štítky Karel Štědrý, Semafor, Mám malý stan, Strašnice, Praha, Karel Vlach, Waldemar Matuška, Divadlo Semafor, obřadní síň, divadlo, Kdyby tisíc klarinetů, Ta naše písnička česká, herec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohřeb Karla Štědrého bude 15. listopadu ve Strašnicích  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.