Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

VIDEO: Djokovič baví diváky, ale i novináře: Nadalova tisková konference byla před čtyřmi hodinami

Centrální kurt Philippa Chatriera se při třetím utkání pátečního programu zaplnil téměř do posledního volného místa. Do ochozů lákalo utkání mezi srbským tenistou a světovou dvojkou Novakem Djokovičem a argentinským překvapením Diegem Schwartzmanem. Hráč drobné postavy byl blízko tomu, aby z francouzského grandslamu vyřadil velkého favorita. Nakonec ale Djokovič zabral a nepříznivý stav 1:2 na sety otočil.

Oba si zasloužili dlouhotrvající potlesk na konci utkání. Výměny byly dlouhé, plné přesných a leckdy překvapivých úderů. Djokovič patrně netušil, že se se Schwartzmanem takhle nadře. „Určitě si ten aplaus zasloužil. Bojoval, hrál velmi dobře. Tři sety byl lepším hráčem. Teprve až čtvrtý a pátý set byly podle toho, jak jsem si představoval, že by mohl vypadat celý zápas,“ řekl srbský hráč.

Duel, který nakonec skončil výsledkem 5:7, 6:3, 3:6, 6:1 a 6:1 pro Djokoviče, provázely především v jeho druhé polovině nepříznivé podmínky. Na oblohu se přihnaly těžké bouřkové mraky, které s sebou přinesly i vítr a déšť. „Podmínky byly velmi šité na míru jeho stylu hry. Hodně bahnité, pomalé, bez odskoku. Víte, že může vrátit hodně míčů a zahrát je hladce,“ myslel si Djokovič.

Považoval to však za dobrou zkoušku na cestě takto náročným turnajem. „Za poslední roky jsem neodehrál moc pětisetových utkání. Vidím v tom proto hodně dobrých věcí. Myslím, že mě to psychicky poznamená v pozitivním smyslu. Doufám, že budu schopný hrát lépe a lépe, jak bude turnaj pokračovat,“ věří Djokovič, jenž byl během utkání několikrát umpirovým rozhodčím napomínán. Jednou se s ním dokonce dostal do vášnivé debaty.

Agassi, Agassi a... Agassi

Srbský tenista nově spolupracuje s americkou legendou Andrem Agassim. Ten se do jeho lóže připojil až ve druhém setu. „Viděl jsem, jak začali lidé reagovat, když přišel. Neměl tu být, měl jiné věci na práci, ale vážím si toho, že upravil svůj program a ukázal se. Rád ho vidím v boxu. Mít ho kolem sebe vám dává více inspirace,“ tvrdí Djokovič.

Kolem Agassiho se tisková konference točila spíše než okolo Djokoviče. Novináře překvapilo, že v rozhovoru s Borisem Beckerem uvedl, že mentora Srbovi dělá ve svém volném čase, zadarmo a nic za práci pro něj nechce. „Je to pravda. Těch několik dní ale zatím bylo fenomenálních. Nemůžu žádat víc. Nemám žádná očekávání, snažím se s ním jenom užít každý moment, který mám. A když se mnou není, jsme denně v telefonním kontaktu,“ přiznala světová dvojka.

Djokovič závěrem reagoval, v narážce na to, jestli by radši pětisetový souboj nevyměnil za jasnou výhru Rafaela Nadala (6:0, 6:1, 6:0, pozn. autora), že je rád sám sebou. „Nechápu tu otázku. (smích) Měl byste se spíše zeptat Nadala. Myslím, že na jeho tiskovou konferenci jste přišel pozdě. Byla před čtyřmi hodinami. Jsem, kdo jsem, a jsem za to šťastný,“ dodal.

Foto Tatiana from Moscow, Russia (Novak Djokovic) [CC BY-SA 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons

Štítky Novak Djoković, tisková konference, Rafael Nadal, Diego Schwartzman, Andre Agassi, Boris Becker

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Djokovič baví diváky, ale i novináře: Nadalova tisková konference byla před čtyřmi hodinami  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.