Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Barbora Strýcová: Sama sebe jsem dostala do takových s*aček, že už se z toho nedalo vyjít

Nebyla by to Barbora Strýcová, aby její utkání nedoprovázely emoce. Ať už pozitivní, nebo negativní. Na svůj první zápas na dvorci Philippa Chatriera ale nebude vzpomínat v dobrém. Duel druhého kola French Open s francouzskou tenistkou Alizé Cornetovou ztratila ve dvou setech.

Strýcová vstoupila do utkání slušně a na centrálním kurtu vedla v prvním setu už 4:2. Poté ale nechala hrát Cornetovou a nadějný náskok, který se ještě mohl navýšit, ztratila. „Měla jsem spoustu brejkbolů a nezvládla jsem je. Mohla jsem jít na 5:2 a nepovedlo se mi to. Také proto to takhle skončilo,“ myslela si Strýcová.

Neúspěch dává za vinu pouze sobě. „Zlomila jsem se sama. Každopádně mě to hodně štve, spíš i sere, protože jsem zápas začala velmi dobře. Měla jsem hodně šancí, ale neproměnit tolik brejkbolů, za to se platí. A já jsem zaplatila plně. Nechci to nazývat den blbec, já si za to můžu sama. Hrála jsem celkem dobrý tenis, ale poté jsem sama sebe dostala do takových sraček, že už se z toho nedalo vyjít,“ nebrala si servítky.

Přiznává, že kamenem úrazu se staly její nervy. „Nebyla jsem dostatečně trpělivá. Sice jsem ji hned brejkla ve druhém setu, ale pak jsem si prohrála svůj servis. Házet na sebe po zápase špínu je hezké, ale měla jsem být trpělivější. Nedokázala jsem to. Byla jsem trapná,“ věděla česká tenistka.

Vůbec poprvé ve své hráčské kariéře nastoupila na největším dvorci areálu Roland Garros. „Je těžké hrát na kurtu Philippa Chatriera proti Francouzce. Ale kurt je úžasný a proto hraji tenis, abych se dostávala na tyhle dvorce co nejvíce. Samozřejmě, nervy pracují, ještě k tomu, když uděláte jedinou negativní věc, tak vás vybučí. Ale tak to je, je to o nich známé. S tímhle na ten kurt jdu,“ říká Strýcová.

Její výkon tradičně doprovázely emoce, slyšet byly hlasité výkřiky nebo prudké pohyby raketou. „Frustrace tam byla. Já jsem se ji ze sebe snažila nějak vyndat, ale bylo to asi zbytečné,“ je si vědoma. Do konverzace se během utkání dostala i s podavači míčků. „Mám ráda, když jsou tři balony na obou stranách, tak jsem jim to jenom vysvětlovala,“ upřesňuje Strýcová.

Závěr souboje s Cornetovou vyloženě protrpěla, dost možná jí v tomto ohledu chyběl trenér, který by ji mohl na lavičce uklidnit. To ale na grandslamech nejde. „Tenis je v tomto hrozně moc krutý. Někdo vyhraje turnaj, ale druhý týden už se na to zapomene. Dneska to však není o smutku, ale o tom, že jsem na sebe dost naštvaná,“ uvedla s tím, že na porážku bude zapomínat obtížně. „Myslím si, že mě to bude trápit dlouho. Je dobré si z toho ale něco vzít. Momentálně sice nevím co, ale s odstupem času si o tom popovídám s trenérem.“

Štítky Barbora Strýcová, French Open, Alizé Cornetová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Barbora Strýcová: Sama sebe jsem dostala do takových s*aček, že už se z toho nedalo vyjít  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.