Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Kazma ukázal, jak dostal na České lvy nepravého Carreyho

Po devíti měsících se lidé mohou dozvědět, jak se na letošní udílení Českých lvů do přímého televizního přenosu dostal falešný americký herec Jim Carrey. Mystifikátoři v čele s Kazmou v internetové televizi Stream.cz odhalili, jak podvod zorganizovali. Dvacetiminutový pořad za jediný den nasbíral přes 600 000 zhlédnutí. Česká televize a pořadatelé filmových cen se nechtějí k záležitosti už víc vyjadřovat.

Ceny České filmové a televizní akademie Český lev se letos předávaly 21. února v Rudolfinu. Ceremoniál vysílala v přímém přenosu Česká televize. Na pódium vystoupil muž, kterého moderátorka představila jako amerického komika Jima Carreyho. Vystřelil konfety a odešel. Diváci zpochybňovali, že to byla americká hvězda. Pořadatelé ale tvrdili, že se o hollywoodskou star jednalo. Až později přiznali, že to Carrey nebyl a sami se stali obětí podvodu. Slavný herec byl v tu dobu v Los Angeles.

"Dostat se na Českého lva není jednoduché, když nepřijde pozvánka. Když jste nic nenatočili a nejste pořádná hvězda, zbývá jedna možnost - být megahvězda, protože ta se může pozvat, kam chce," říká v úvodu svého pořadu One Man Show moderátor a vloger Kamil Bartošek alias Kazma, který za podvodem stojí. Později podotýká, že "jdou dostat obyčejného člověka do přímého přenosu veřejnoprávní televize v ten nejpompéznější okamžik".

VIDEO: Odhalení největšího českého podvodu, který obletěl celou planetu!

Česká televize se k záležitosti nechce dál vyjadřovat. "Za nás není opravdu co komentovat," napsala v textové zprávě mluvčí televize Alžběta Plívová. Podobně reagovala i zástupkyně pořadatelů Nikola Lörinczová. "K této události se Česká filmová a televizní akademie již nebude vyjadřovat," uvedla.

Přípravy na rudolfinský podfuk trvaly přes měsíc. Kazma a jeho tým se dali dohromady s produkční společností, která v Česku pracuje na zahraničních reklamách. Firma měla předstírat, že Carrey zrovna v Praze natáčí spot. Falešná produkční pořadatele Českých lvů informovala o tom, že je hvězda v Praze a mohla by se případně udílení cen zúčastnit. Upozornila, že vše ale musí zůstat v utajení.

V bulváru se pak "náhodou" objevily komikovy snímky při procházce na Malé Straně, v počítači stačilo jen upravit obličej. Spřátelení moderátoři v rádiích zas do éteru vypustili zprávu, že star byla spatřena v pražských uličkách.

Postup "komikova" týmu byl podobný jako při návštěvách jiných hvězd. Pořadatelé Českých lvů pak nabídli, že program večera Carreymu přizpůsobí. Dostali i číslo na hercova falešného agenta. Komik měl lóži. Do Rudolfina nepravá star, kterou namaskovali profesionální maskéři, prošla po červeném koberci kolem objektivů kamer a blesků fotoaparátů. Na pódiu pobyla pár vteřin. Celá skupina pak rychle zmizela zadním vchodem. "Chtěli jsme ukázat, kam až je možné zajít," říká Kazma.

O podvodu informovala i zahraniční média. Objevily se v nich také parodie scénky s vystřelením konfet. Podle podfukářů se o "svém" pražském vystoupení na Twitteru zmínil také samotný Jim Carrey.

Autoři | Foto Stream

Štítky Jim Carrey, Český lev, Kazma Kazmitch, podvod, Česká televize, hvězda, Rudolfinum, Praha, Alžběta Plívová, Los Angeles, Twitter, herec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kazma ukázal, jak dostal na České lvy nepravého Carreyho  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.