Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

EMS vyzvala Prahu, aby neprodleně ukončila provoz opencard

Vlastník opencard, společnost eMoneyServices (EMS) vyzvala Prahu, aby ukončila provoz karty. Důvodem jsou dluhy a údajná neschopnost města se o provoz opencard postarat. Píše se to v prohlášení firmy. Firma rovněž zaslala všem zastupitelům dopis, ve kterém je seznamuje s problémy, které karta má. Opencard vlastní přes milion lidí a město vyšla na asi 1,3 miliardy korun. Vyjádření Prahy redakce shání.

"Vedení hlavního města Prahy není dlouhodobě schopné problémy Opencard vyřešit. V rozporu s dobrými mravy také neustále využívá různé služby společnosti eMoneyServices, za které neplatí. Takováto situace je neúnosná," píše EMS ve svém prohlášení.

Podle firmy ze strany města nedochází k žádnému řešení situace, o provoz opencard se prý nikdo pořádně nestará a správa karty je podle EMS v havarijním stavu - systém nemá dlouhodobě podporu, město neřeší ani stabilizaci systému. "Jsme přesvědčeni, že pokud Praha není schopna zajistit řádné fungování Opencard, měla by rada neprodleně rozhodnout o jejím ukončení," píše se v dokumentu.

EMS po městu chce celkem 654 milionů korun. Nárokuje si je například za porušení licenčních smluv, služby nebo poškozování dobrého jména firmy. Praha nemá s EMS smlouvu na podporu systému opencard a neplatí za licence. Firma proto již před časem podala žaloby o celkem 60 milionů korun jak na magistrát, tak na dopravní podnik. Spory se táhnou řadu měsíců.

Elektronická karta opencard, která pochází z éry exprimátora Pavla Béma (ODS), měla mít původně mnoho funkcí, nakonec ale slouží především jako průkaz s předplatným pro MHD. Jako tramvajenku ji využívá zhruba 1,2 milionu lidí.

Zdroj: ČTK

Štítky Opencard, Praha, Ems AG, Pavel Bém, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

EMS vyzvala Prahu, aby neprodleně ukončila provoz opencard  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.