Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Špičky pražské koalice se neshodují na vyhlášce o hazardu

Špičky pražské koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice (SZ, KDU-ČSL a STAN) se sešly na koaličním jednání kvůli novelizaci vyhlášky o hazardu. Informaci potvrdil předseda klubu zastupitelů ČSSD Karel Březina. Podle magistrátních zdrojů chtějí někteří členové koalice novelu na poslední chvíli stáhnout z programu jednání. Trojkoalice je v takovém případě připravena vyvolat dohodovací řízení o osudu koalice, zjistila ČTK. Novelu vyhlášky, která snižuje počet heren v Praze, minulý týden schválila rada města.

"Sešli jsme se a schůzka bude pokračovat," řekl Březina. "Zatím jsme se shodli, že koaliční smlouva je stále naší koaliční smlouvou," doplnil. Víc se stejně jako ostatní členové koaličních stran nechtěl vyjádřit. Komentář odmítl předseda klubu Trojkoalice Petr Štěpánek (SZ) i předseda klubu ANO Michal Hašek. Po koaliční schůzce se k jednání sešel zastupitelský klub ANO.

Od poloviny července má podle vyhlášky zmizet asi třetina heren, nulovou toleranci nově zavádí Praha 5, 7, 8 nebo například Praha-Řeporyje. Podle informací z magistrátu se před dnešním jednáním objevily silné tlaky, aby zastupitelé vyhlášku neschválili.

Novela vzniká na základě žádostí městských částí. Některé se totiž vloni rozhodly pro nulovou toleranci, tedy úplný zákaz hazardu. Už dřív herny zcelka zakázala například Praha 2, 6 nebo 12. Pražská koalice se v koaliční smlouvě zavázala k zavedení plošné regulace.

Zdroj: ČTK

Štítky koalice, hazardní hra, ČSSD, ANO 2011, Praha, herna, Karel Březina, KDU-ČSL, Starostové a nezávislí, Petr Štěpánek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Špičky pražské koalice se neshodují na vyhlášce o hazardu  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.