Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

V rámci kampaně Do práce na kole zaměstnanci MHMP našlapali celkem 11 248 kilometrů

Celkem šedesát zaměstnanců Magistrátu hl. m. Prahy sestavilo šestnáct soutěžních týmů, v rámci kterých jezdili během května Do práce na kole. Za měsíc společně ušlapali 11 248 kilometrů a ušetřili tak 1,7 tuny CO2.

Zapojení se do celorepublikové kampaně Do práce na kole podpořil náměstek primátorky pro dopravu Petr Dolínek i ředitelka magistrátu Martina Děvěrová. Osobně se kampaně zúčastnil náměstek primátorky pro územní rozvoj Matěj Stropnický.

Magistrát díky účasti v kampani zřídil pro své zaměstnance v obou hlavních budovách parkování pro kola a zpřístupnil sprchy. Účastníci byli touto skutečností nadšeni. „Je skvělé, že po tolika letech nám bylo něco takového umožněno,“ řekl jeden z účastníků na závěrečném vyhlášení.  V brzké době by mělo dojít k navýšení počtu těchto míst a k zastřešení venkovních stojanů.

Cílem kampaně bylo najezdit více jak 66% cest do práce na kole. To zvládlo 39 osob a deset týmů. Dvanácti účastníkům se podařilo nevynechat jediný den a dosáhnout tak 100%. Všichni, kteří zabojovali a dosáhli požadované hranice, dostali nerezovou láhev na kolo s logem Prahy i kampaně.

Nejvíce kilometrů při svých každodenních cestách najezdil Petr Cuc - 612 km. Nejlepší ženou v této soutěži byla Zuzana Hölzelová s 505 kilometry. Oba byli odměněni voděodolným pouzdrem na smartphone na kolo, takže od teď si mohou své výkony i cestu sledovat za každého počasí.

Speciální kategorií, která byla vyhlášena, byl nejmladší a nejstarší účastník. Věkový rozdíl mezi oběma oceněnými je 39 let. Za odměnu si teď budou moct zdarma na víkend půjčit elektrokolo od PRE.

Zdroj: ČTK

Štítky Pražský magistrát, Praha, Matěj Stropnický, Petr Dolínek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V rámci kampaně Do práce na kole zaměstnanci MHMP našlapali celkem 11 248 kilometrů  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.