Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Strahovský tunel bude kvůli Blance v červenci deset dnů uzavřený

Strahovský tunel v Praze, který je důležitou součástí městského okruhu, bude v červenci na deset dní uzavřený. Stavbaři jej budou napojovat na tunelový komplex Blanka, který se má po opakovaných odkladech otevřít v září. ČTK to dnes zjistila z podkladů určených pro dopravní výbor pražského zastupitelstva. Uzavírka je naplánována od 4. do 14. července a bude spojena s výraznými dopravními omezeními.

Více než dvoukilometrový Strahovský tunel navazuje na tunel Mrázovka. Vede ze Smíchova a ústí na hranici čtvrtí Břevnov a Střešovice, takzvanou křižovatkou Malovanka, na níž naváže tunelový komplex Blanka. Strahovský tunel tak představuje důležité dopravní spojení Prahy 5 a Prahy 6.

Při uzavírce technici napojí všechny tunely na strahovský velín, odkud je provoz v tunelech řízen. Křižovatku Malovanka čekají stavební úpravy nezbytné pro propojení obou tunelů, píše se v podkladech, které má ČTK k dispozici.

Tunel Blanka, který bez propojení se Strahovským tunelem vyjde na zhruba 37 miliard korun, by se po opakovaných odkladech měl otevřít v polovině září. Slibují to alespoň polici. A některými zdroji zpochybňovaný termín nedávno znovu potvrdila primátorka Adriana Krnáčová (ANO).

Dopravní stavba, kterou zadala politická garnitura pod vedením primátora Pavla Béma (ODS), měla být zprovozněna v roce 2011. V průběhu let se projekt prodražil minimálně o šest miliard korun. Rozhodčí soud řešil spory Prahy se stavební firmou Metrostav. Nadále pokračuje soudní pře se správcem stavby, firmou Inženýring dopravních staveb (IDS).

Zdroj: ČTK

Štítky Strahovský tunel, Tunelový komplex Blanka, Praha, tunel, Malovanka, Smíchov, Břevnov, Střešovice, Pavel Bém, Adriana Krnáčová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strahovský tunel bude kvůli Blance v červenci deset dnů uzavřený  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.