Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Sázky na MS v biatlonu přesáhly 108 milionů korun, o 20 více než na loňské

Objem sázek na mistrovství světa v biatlonu přesáhl 108 milionů korun, což je přibližně o 20 milionů více než na loňský šampionát. Předčil tak očekávání sázkových kanceláří, které ČTK oslovila, a to i přestože se české reprezentaci letos příliš nedařilo. Důvodem zvýšeného zájmu bylo krom jiného také to, že se šampionát konal v České republice. Biatlon přesto v ČR nepatří mezi nejsázenější sporty a náběry se tak rovnají například jednomu úspěšnému duelu na mistrovství světa nebo Evropy ve fotbale.

"Z pohledu bilance lze konstatovat, že sázkařům nahrávala dominance největších favoritů, na druhou stranu to, že Norové a Francouzky budou až tak úspěšní, se nečekalo. Odehrálo se i několik překvapení například v podobě zaváhání norské mužské štafety. V celkovém součtu tak byť v mírném, tak přece v plusu zůstali nakonec bookmakeři," uvedl mluvčí Fortuny Petr Šrain. Právě zaváhání Norů ve štafetě v Novém Městě na Moravě přineslo jednomu ze sázejících v tomto závodě výhru 100.000 korun poté, co v kurzu 25:1 vsadil 4000 korun na Švédsko. Fortuna měla letos náběry za 16 milionů korun.

U Chance se nejvíce sázelo na štafetu žen, kde dokonce sázkaři bookmakery překonali. "Největší sázku jsme přijali na tip, že nejlepší individuální umístění bude mít Markéta Davidová lepší než Jessica Jislová. Sázkař vsadil na Markétu 138.000 korun v kurzu 1,45, vyhrál tak 200.100 korun. Nejvyšší trefený kurz jedné příležitosti měl hodnotu 22 ku jedné, když sázející vsadil 60 korun na tip, že mužskou štafetu vyhraje Švédsko. Bral tak 1320 korun," řekla mluvčí Chance Markéta Světlíková. Chance stejně jako Fortuna nabrala sázky za 16 milionů korun, o tři miliony více než na loňské MS.

Největší náběry zaznamenala kancelář Tipsport. Ty činily 75 milionů korun, o 18 milionů více než na loňský šampionát. Společnost před zahájením počítala s náběry nižšími o deset milionů korun. "Domácí prostředí se na sázkách projevilo, zájem fanoušků byl obrovský. Nejvyšší výhru získal sázející za tip na český biatlon. V duelu 'kdo se umístí lépe' věřil ve stíhacím závodě Tereze Voborníkové proti Susan Kuelmové. Jednalo se o sázku za 100.000 korun v kurzu 3,2 ku jedné," uvedl mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava.

Biatlonové MS na Vysočině navštívilo během devíti závodních dní 210.681 fanoušků. Divácký rekord dál drží šampionát v Ruhpoldingu v roce 2012, kam dorazilo 240.000 příznivců.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě

Štítky Sport, biatlon, hry, sázky, svět

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PINKOVA ALENA

Půjčka až 150 000 000 Kč/EUR od soukromého investora, po celé ČR. rychlé vyřízení, vhodné pro výplatu exekucí, sloučení mikropůjček a dalších nevýhodných půjček do jednoho. Délku splácení a výši splátky si určíte sami, kontaktujte nás na Email:>mhorackova04@gmail.com

Úterý, 20. února 2024, 16:57Odpovědět

Sázky na MS v biatlonu přesáhly 108 milionů korun, o 20 více než na loňské  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.