Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Tvrdík skončil jako viceprezident čínské Citic, chce se věnovat Slavii

Jaroslav Tvrdík skončil jako viceprezident čínské Citic Europe Holding, pokračovat bude jen jako člen představenstva skupiny. Končí i jako šéf představenstva Pivovarů Lobkowicz. Prioritou je pro něj rozvoj fotbalové Slavie. Někdejší sociálnědemokratický politik se tak rozhodl krátce poté, co Slavii koupil od společnosti Citic miliardář Pavel Tykač, informoval o tom dnes server Seznam Zprávy.

"V souvislosti s prodejem SK Slavia Praha novému akcionáři a s ohledem na svůj zdravotní stav jsem se rozhodl upravit svoje časové priority a pracovní nasazení. Proto jsem opustil výkonné funkce v Citic Europe Holding, včetně pozice viceprezidenta skupiny nebo předsedy představenstva Pivovary Lobkowicz Group," řekl Tvrdík na dotaz SZ Byznys. "Nově budu působit v Citic Europe Holding pouze jako člen představenstva skupiny a chci se výrazněji věnovat rozvoji Slavie pod Pavlem Tykačem," dodal Tvrdík.

V roce 2013 získal Tvrdík místo neplaceného "honorárního poradce" premiéra pro vztahy s Čínou. Od roku 2012 je prezidentem Smíšené česko čínské komory vzájemné spolupráce a je spojen s pronikáním čínského kapitálu na český trh. Komora byla mimo jiné zadavatelem vyvěšení vlajek při návštěvě čínského prezidenta v roce 2016. Jako zástupce CEFC se Tvrdík v roce 2015 podílel na převzetí fotbalového klubu Slavia Praha čínským investorem. Do vedení Slavie se dostal již v říjnu 2015, kdy byl zvolen místopředsedou dozorčí rady.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže minulý týden informoval, že podnikatel a investor Tykač může od čínské společnosti Citic Group prostřednictvím společnosti Fulleren fotbalový klub Slavia Praha včetně stadionu v Edenu koupit. Úřad to povolil ve zjednodušeném řízení, rozhodnutí je pravomocné. Citic byla majoritním vlastníkem pět let, před ní červenobílí patřili od roku 2015 jiné čínské společnosti CEFC. Klub o transakci informoval v prosinci, cenu nezveřejnil, podle odhadů médií činí zhruba dvě miliardy korun.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky ČR, Čína, finance, fotbal, pivo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

Tož at si Slátance užije dokuď ještě žije!!!!!!!!!

Úterý, 13. února 2024, 10:11Odpovědět

Tvrdík skončil jako viceprezident čínské Citic, chce se věnovat Slavii  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.