Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak vybrat květiny pro vaše blízké?

PR článek

Jste pozvaní na oslavu někoho, koho máte rádi a záleží vám na něm? Přemýšlíte, čím mu udělat radost, ať už jde o oslavu narozenin, svátku, promoce, výročí nebo jiné události, kterou s vámi chce sdílet? Květinami nikdy nic nezkazíte, v některých situacích jsou dokonce skoro povinností. Ale jak vybrat ty pravé?

Květiny mají ohromnou moc

Možná si říkáte, že utrácet za květiny je zbytečné, vždyť se dají do vázy a vydrží sotva pár dní. Není lepší investovat do něčeho, co vydrží delší dobu a je možná i praktické? To je otázka, kterou si pokládají mnozí z nás. Ale ruku na srdce. Dostáváte rádi praktické dárky, které nakonec nejsou tak úplně pro vás, nebo něco, na co další roky jen sedá prach? Nejsou ty květiny přece jen lepší, když potěší toho, kdo je dostane, navíc prozáří místnost, kde váza bude stát?

Vybírejte je podle toho, komu je chcete věnovat

Nejjednodušší to mají ti, kdo své blízké znají a ví, jaké květiny preferují. Ať už to jsou růže, lilie, gerbery nebo třeba míchaná kytice pestrobarevných kvítků, důležité je, že se trefíte do vkusu a uděláte radost. Ale co když to nevíte?

Vydejte se do květinářství

Když člověk shání kytici, většinou se vydá do květinářství, kde si vybere takovou, která ho zaujme. Pokud ale nevíte, jakou vybrat vzhledem k preferencím, můžete se poradit s floristkou, která se vás vyptá na pár informací, například k jaké příležitosti kytici vybíráte, zda je pro muže či ženu, orientační věk apod. Na základě těchto informací vám pak doporučí květiny, které vybrat, pomůže vám s jejich případnou kombinací i počtem.

Zdroj: unsplash.com

Víte, že kromě kamenných květinářství existují i online květinářství, kde si můžete kytici objednat a případně ji poslat prostřednictvím kurýra? To oceníte zejména tehdy, kdy na oslavu z nějakého důvodu nemůžete, přesto chcete oslavence nebo oslavenkyni potěšit. Vybírat tam můžete kytice podle příležitosti, nebo si zavolat a nechat si poradit po telefonu. Všechny tyto služby vám nabídne například online květinářství zde.

Inspirovat vás může i květomluva

Další cestou, jak vybrat květiny pro svoje blízké, je podle toho, co mají říct. Každá květina má svůj význam, stejně tak její barva. Když chcete vyjádřit lásku a obdiv, nejspíš sáhnete po růžích, o věrnosti zase mluví gerbery. Typickým příkladem květin symbolizující přátelství jsou chryzantémy, se štěstím, oddaností a radostí jsou spojovány alstromerie.

A barvy? Bílá je barvou čistoty a nevinnosti, růžová něžnosti, lásky, zdraví a upřímnosti, červená lásky a vášně, žlutá vyjadřuje radost i žárlivost, oranžová touhu, hojnost i bohatství, fialová věrnost a rozvážnost, modrá přátelství, vytrvalost i nešťastnou lásku, zelená je symbolem něčeho nového i naděje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky květiny, kytice, láska, slavnost, váza

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak vybrat květiny pro vaše blízké?  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.