Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Ústecká EUC klinika otevřela novou vestibulární poradnu. Pomáhá s léčbou pacientů s poruchami rovnováhy

PR článek

Pacienti trpící závratěmi se mohou od ledna objednat na specializované vyšetření do vestibulární poradny. Ta je nově v provozu v rámci oddělení ORL EUC Kliniky v Ústí nad Labem. Služby poskytuje dětským i dospělým pacientům – péče je navíc hrazena z veřejného zdravotního pojištění.

EUC Klinika v Ústí nad Labem rozšiřuje lékařskou péči, kterou v regionu poskytuje. Od ledna je v rámci ORL oddělení pacientům k dispozici nová vestibulární poradna, kterou vede MUDr. Karolína Ježková. „Poradna vznikla s cílem pomoci pacientům se závratěmi, jejichž příčina může být mimo jiné i v oblasti tzv. vestibulárního aparátu v oblasti vnitřního ucha, který zodpovídá za správnou rovnováhu těla,“ vysvětluje MUDr. Karolína Ježková, lékařka z ORL ambulance EUC Kliniky v Ústí nad Labem, a dodává, že: „Závratě jsou u nás relativně podceňovanou diagnózou, se kterou přichází do ambulancí poměrně velké množství pacientů, přestože jde po bolestech hlavy o druhou nejčastější příčinu, proč pacient lékaře vůbec vyhledá.“

Závrať jako taková je symptom – příznak různých typů onemocnění.  „V naší poradně se věnujeme diagnostice a léčbě zejména závratí periferního typu, kdy je postiženo rovnovážné ústrojí vnitřního ucha. To se projevuje motáním hlavy, nestabilní chůzí, pocitem nejistoty v prostoru, dále může být přítomen pocit na zvracení či zvracení," sděluje MUDr. Karolína Ježková. V rámci této problematiky EUC Klinika Ústí nad Labem spolupracuje s neurology a zaměřuje se na diagnostiku a léčbu centrálních poruch (ty, které mají příčinu v mozku, mozkových drahách, případně míše).

Nová vyšetřovna je určena nejen pro pacienty ústecké EUC kliniky. Doporučení od neurologa, rehabilitačního či praktického lékaře je výhodou. Péče je hrazena z veřejného zdravotního pojištění. Pacienti se mohou do ambulance objednat telefonicky na čísle 477 102 114 či 477 102 232. Využít lze i centrální recepci na čísle 477 102 111.

EUC Klinika Ústí nad Labem v rámci oboru Otorinolaryngologie plánuje rozšíření služeb také v oblasti spánkové medicíny. Spánková laboratoř bude dalším specializovaným pracovištěm oddělení ORL, které se bude zabývat monitorováním poruch dýchání ve spánku a následnou terapií spánkové apnoe.

Pacienti tak v EUC Klinice v Ústí nad Labem najdou komplexní péči podpořenou novými technologiemi v rámci diagnostiky, navíc v novém, moderním prostředí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky pacient, klinika, EUC, léčba, Ústí nad Labem, zdravotnictví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Rada

Co všechno se tu z pojištění neplatí!? Dokonce i jídlo a pití v nemocnicich… to je jak All incl.

Neděle, 4. února 2024, 16:43Odpovědět

Ústecká EUC klinika otevřela novou vestibulární poradnu. Pomáhá s léčbou pacientů s poruchami rovnováhy  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.