Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kanály TV Barrandov od noci na dnešek nefungují. Firma je odpojena od elektřiny

Kanály televize Barrandov přestaly v noci na dnešek vysílat. Na obrazovce svítí pouze monoskop. Podle webu Blesk.cz firmu dodavatel odpojil od elektřiny.

Programy TV Barrandov, Kino Barrandov a Krimi Barrandov přestaly vysílat po 01:00. Na obrazovkách jsou barevné pruhy, nápis "Skupina Barrandov" a čas.

Zadlužená společnost Barrandov Televizní Studio má kvůli exekuci zablokované bankovní účty a nemůže provádět finanční operace. Firma Jaromíra Soukupa, do které nedávno vstoupil investor Jan Čermák, získala v minulých dnech dočasnou ochranu před klíčovým věřitelem, který účty zablokoval. Městský soud v Praze v pondělí povolil televizní společnosti využít nově vzniklého institutu individuálního moratoria, což firmě umožní ochranu před věřitelem a umožní jí dál fungovat.

Individuální moratorium je nový nástroj, který se do české legislativy dostal loni v září. Má pomoci firmám, které se ocitly v těžké finanční situaci a během zdlouhavé insolvence by mohly zkrachovat. Zároveň ale musí být zřejmé, že díky nastaveným opatřením se dokážou udržet v provozu a splácet své dluhy. Barrandov Televizní Studio ale musí do měsíce zpracovat restrukturalizační plán a ten předložit věřitelům.

Čermák od loňského října vlastní polovinu Soukupovy společnosti Empresa Media, pod níž vedle TV Barrandov spadají také časopisy Týden, Sedmička nebo Instinkt. Čermákova firma Servis-24 se specializuje na pomoc firmám zatíženým dluhy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto TV Barrandov

Štítky ČR, média, Barrandov Televizní Studio

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kanály TV Barrandov od noci na dnešek nefungují. Firma je odpojena od elektřiny  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.