Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Pivovary Staropramen udržitelně: Starají se o planetu i komunity

PR článek

Druhá největší pivovarnická společnost českého trhu, Pivovary Staropramen, vydala Zprávu o udržitelném rozvoji 2022. V té rozděluje svůj šetrný přístup na dva pilíře: Lidé a Planeta. V rámci prvního se soustředí mimo jiné i na podporu rovnosti, diverzity a inkluze, druhý je zaměřen na zmírnění dopadů na životní prostředí napříč celým výrobním řetězcem.

Lokální strategie Pivovarů Staropramen vychází z cílů udržitelného podnikání skupiny Molson Coors Beverage Company, jejíž jsou součástí. Tyto cíle byly stanoveny roku 2017 a jsou v souladu se 17 cíli udržitelného rozvoje definovanými Organizací spojených národů z roku 2015. Pivovary Staropramen se zaměřují zejména na dvě oblasti, Lidé a Planeta, a každoročně vydávají Zprávu o udržitelném rozvoji.

Planeta

Pivovary Staropramen jdou mimo jiné příkladem v oblasti odpovědného nakládání s odpady. Smíchovský pivovar již čtvrtý rok v řadě nevyprodukoval ani gram odpadu, který by putoval na skládku. Nejen při nakládání s odpady, ale i v oblasti výroby je udržitelnost pro společnost prioritou. Více než 70 % veškerého objemu piva, které Pivovary Staropramen v loňském roce prodaly, šlo k zákazníkům v populárních vratných obalech, tedy v sudech nebo lahvích. Do výměny vratných obalů investovaly za posledních 5 let zhruba 500 milionů Kč. V posledních letech narůstá mezi konzumenty také obliba plechovkového balení, při jehož výrobě se využívá 70 až 90 % recyklovaného materiálu.

Lidé

V roce 2013 se Pivovary Staropramen staly signatářem Evropské charty diverzity a její principy aktivně prosazují. Podpora diverzity a rovných příležitostí patří dlouhodobě mezi jejich priority, stejně jako rovnost v odměňování. V roce 2022 pokračovala také dlouholetá partnerství v rámci komunit, ve kterých jednotlivé pivovary působí. Pražský pivovar Staropramen například dlouhodobě podporuje dobročinné organizace, jako je Centrum výcviku asistenčních psů Helppes či Komunitní centrum Prádelna.

Pivovary Staropramen obnovují dobrovolnické dny

Dobrovolnický projekt Dny, kdy pomáháme aneb Community Days vznikl v roce 2007. Po tříleté „covidové“ pauze, kdy Pivovary Staropramen pomáhaly partnerům zejména formou finančních a hmotných darů, se zaměstnanci opět vydali do terénu. Pražské Community Days letos probíhaly od 17. do 19. října. V Komunitním centru Prádelna pomáhali s výmalbou prostor, drobnými opravami, stěhováním a s instalací nových zařízení. Centrum představuje funkční komunitní, vzdělávací, ale zároveň i kulturní, společenské a umělecké centrum. Veškeré jeho aktivity slouží především k propojení a podpoře místní komunity, zejména pak aktivních seniorů. Do projektu se zapojili i zaměstnanci v Ostravě. Ti se už 22. září pustili do úprav Komenského sadů. Pracovníci pivovaru Ostravar spolu se zástupci městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz vyměnili varnu, spilku nebo kanceláře za štětce, hrábě a smetáky. Více než 50 lidí tak v parku natíralo lavičky a vysazovalo cibuloviny.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Pivovar Staropramen, komunita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pivovary Staropramen udržitelně: Starají se o planetu i komunity  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.