Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ministerstvo dopravy vyplatilo poradcům za pololetí asi 7,7 milionu korun

Ministerstvo dopravy vyplatilo poradcům za první pololetí asi 7,7 milionu korun, což je zhruba o 300 tisíc korun méně než předchozí půlrok. Přibližně šest milionů Kč z toho zaplatilo za konzultační a poradenské služby státnímu Centru dopravních informačních systémů (Cendis). Vyplývá to ze zveřejněného seznamu poradních orgánů, poradců, advokátů a advokátních kanceláří. Nejvíce peněz šlo na služby a konzultace v souvislosti s kybernetickou bezpečností.

Zhruba pět milionů korun zaplatilo ministerstvo za první pololetí státnímu podniku Cendis za služby a konzultace ohledně kybernetické bezpečnosti, strategie a architektury informační a komunikační technologie. V předchozím půlroce dalo za stejnou položku o zhruba milion korun méně.

Dalších asi 700 tisíc korun v prvním pololetí vydalo ministerstvo za konzultační a expertní služby pro mezinárodní spolupráce v kosmických aktivitách. V předchozím půlroce to bylo za stejnou oblast asi o polovinu méně.

Výdaje měl resort také s přípravou zadávacího řízení na výběr zpracovatele nové koncepce elektronického mýtného po roce 2029. Společnosti Havel & Partners vyplatil zhruba 218 tisíc za poskytování poradenských služeb v souvislosti s přípravou tohoto řízení. Ministerstvo také zaplatilo přibližně 217 tisíc korun za konzultace k informačnímu modelování projektu dálnice D4, která se staví formou spolupráce veřejného a soukromého sektoru.

Zveřejnění seznamu poradců a poradních orgánů je součástí protikorupční strategie vlády schválené v roce 2013. Podle ministerstva financí to má pomoci k větší důvěře veřejnosti ke státní správě a její transparentnosti.

Hodnocení článku je 28 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, doprava, správa, právo, pololetí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Takže přez 15 milionů za rok, z toho více než milion za kosmické služby, mlhavý popis kyberbezpecčnosti, příprava mýta na rok 2029. Není to málo... ?

Neděle, 27. srpna 2023, 04:05Odpovědět

Ministerstvo dopravy vyplatilo poradcům za pololetí asi 7,7 milionu korun  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.