Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Pavel odsoudil násilné útoky na ženy i zneužívání strachu pro politické zájmy

Prezidenta Petra Pavla znepokojily násilné útoky na dvě mladé ženy, které se v uplynulých dnech odehrály v Plzni a Praze. Popřál obětem i jejich rodinám hodně sil a ocenil práci policie, která oba podezřelé zadržela.

Současně prezident ve svém vyjádření na sociálních sítích varoval před zneužíváním strachu a negativních emocí k prosazování vlastních politických zájmů. Ze znásilnění a pokusu o vraždu v Plzni a znásilnění v Praze jsou podle neoficiálních informací podezřelí občané Ukrajiny.

„Pravidla musí platit pro všechny stejně. Násilí a agrese nemají národnost ani náboženství. Jejich projevy nebudeme tolerovat bez ohledu na to, kdo se jich dopouští," uvedl prezident. Zdůraznil, že konkrétní zločin konkrétního člověka nelze dávat za vinu celé skupině.

„V naší historii máme více smutných případů, kdy byla uplatněna kolektivní vina, vždy to mělo tragické důsledky. O to víc mě zaráží někteří jednotlivci, kteří neváhají zneužít strach a negativní emoce k prosazování vlastních politických zájmů či zisku silnějšího postavení. Odsuzuji zneužívání nenávisti, vzteku a paniky k politickým hrám," napsal Pavel, nikoho ale nejmenoval.

Podněcování negativních emocí do nezvladatelné úrovně vede pouze k tomu, že se sami stáváme tím, proti čemu vystupujeme, soudí prezident. Vyjádřil přesvědčení, že občany ČR spojuje snaha prosazovat spravedlnost, pravdu a solidaritu a jejich postoj nezmění snaha některých jednotlivců společnost rozdělovat, a tím ji oslabovat.

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) na dnešek svolal tiskovou konferenci, na níž odmítl kolektivní vinu u trestných činů cizinců a odsoudil rozdmýchávání vášní a nenávistných projevů kvůli národnosti pachatelů. Řekl také, že navzdory nárůstu počtu cizinců v České republice míra kriminality, za níž stojí občané jiných států, prakticky nevzrostla.

Hodnocení článku je 28 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Tran Anh Tuan

Štítky petr pavel, prezident, česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Svoboda

Tato bezpáteřní loutka je dobrá akorát na okrasu různých "fesťáků," návštěvy divadel, sem tam odstartuje nějaký půlmaraton, či maraton, projede se na motorce, (někdy mu poradí, aby si jako "zapomněl" přilbu, aby bylo o čem psát), ale jinak je naprosto nepoužitelný. Mám pocit, že ani sám netuší, co má dělat. Sem tam podepíše něco, co mu jeho šéfové podsrtčí a ani neví, jestli je to poslední vůle, dlužní úpis, či ponížená žádost o americký protektorát, nebo abdikace. Prostě podepíše všechno, protože mu řekli, že tak se to má dělat. Nic státnického od něj nečekejte, od toho na Hradě není...
Nejsem sám, kdo pamatuje, jak před válkou byli Ukrajinci u nás využíváni k té nejšpinavější práci. "Podnikatelé" a další pakáž je využívali k vymáhání dluhů, nájemným vraždám a dalším "chuťovkám." Rčení "tak tam na ně pošli (nebo pošlem) Ukrajince," mezi lidmi takřka zdomácnělo. A ejhle párkrát jsme se vyspali a všechno je jinak. Nejednou jsou z nich takřka Einsteini, vysoce vzdělaný, nezkorumpovaný a nezkorumpovatelný, humánní národ s holubičí povahou, trpící pod ruskou knutou. Na kolektivní vinu mají nárok akorát primitivní Rusáci, na ukrajinské lidumily nám ale nešahejte! Jasně válka byla a je vždycky svinstvo a potřebným je nutno pomáhat, ale naše servilita už přesahuje všechny meze a pomáháme nepotřebným a protěžujeme i mizerný ksindl... A ta hradní figurka je toho jenom smutným důkazem.

Sobota, 19. srpna 2023, 10:49Odpovědět

Libor Burian

Je živý důkaz že východ a západ jsou dvě strany téže mince, východ si vytvořili marxleninyssti posláním mužíka lenina Uljanov, herce Trockého, vlaků revolucionářů ze západního exilu za 1 světové váky do Ruska. Jejich snaha dosadit všude své převlečené zasloužilé soudruhy soukmenovce viz film Už je zase tady'o nesmrtelnosti'té lichvamafie která vede svět od krizí k válkám válečnickými trpaslíky, kudlankami, trubci, komedianty, lháři, podvodníky, falešnými studenty falešných práv a škol prodavačů titulů, překupníků kteří sedí všude kolem nás, vyplácejí si násobky průměrné''mzdy opravdu pracujících lidí a smějí se nám jak píšu zde ve vláknech diskuse pod Komentáře, Glosy a další články. Čtete, dívejte se na filmy, poslouchejte hlavně vyjmenované, tvoří dějovou a časovou osu cesty po které jsme došli až do dnešního bahna.

Sobota, 19. srpna 2023, 11:59Odpovědět

Libor Burian

To mohl rovnou odsoudit i strach. S ochrankou za przády. Je přece potřeba bojovat říká mafie, jsou ve válce ale bojovat nejdou. Chtějí aby bojovali lidé, oni budou koukat a brát násobky průměrné''mzdy opravdu pracujících lidí jako to dělají vždy.

Středa, 16. srpna 2023, 05:10Odpovědět

Jiřina Tomanová

A proč sami uplatňuje kolektivní vinu na ruské sportovce ?? Nevidíte si do úst.

Úterý, 15. srpna 2023, 09:47Odpovědět

Libor Burian

Tak jako návrat devadesátek viz seriál Devadesátky včetně dokumentu a další viz pod články, Komentáře, Glosy a další, je návrat Kmotrů nenápadný. Do určité míry nás chrání naše chudoba, proti dávkám i mzdám a důchodům vypláceným na,,západě". Kde jsou sledovací náramky které by museli tito psychopaté nosit , zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nabo doma po dvacáté hodině pokud jejich recidivisty a psychopaty nevypoviíme do jejich zemí. O agentech viz na yt Nachtman.

Pondělí, 14. srpna 2023, 13:10Odpovědět

Pavel odsoudil násilné útoky na ženy i zneužívání strachu pro politické zájmy  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.