Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Ambasáda v Lublani je v kontaktu s pěti Čechy, kteří se teď nedostanou z ubytování

Velvyslanectví ve Slovinsku je v kontaktu s pěti Čechy, kteří jsou v ubytováních, odkud se nyní nedostanou, ale jsou v pořádku. Novinářům to dnes sdělila Mariana Wernerová z odboru komunikace ministerstva zahraničí. Ve Slovinsku se kvůli přívalovým dešťům protrhla hráz na řece Mura na východě země a úřady evakuovaly několik obcí, informovala agentura STA.

Podle serveru N1 muselo domovy opustit mimo jiné 500 lidí v obci Dolnja Bistrica. Slovinský premiér Robert Golob už v sobotu podle agentury AP prohlásil, že jeho země čelí největší přírodní katastrofě ve své historii. V souvislosti s nepříznivým počasím úřady evidují zatím čtyři oběti. Česká ambasáda ve Slovinsku nemá žádnou zprávu o případném zranění či úmrtí českého občana. Někteří Češi ale uvázli v ubytovacích zařízeních a několik jich bylo evakuováno vrtulníky, řekl dnes velvyslanec Juraj Chmiel České televizi.

V cestovatelském systému Drozd je zaregistrováno zhruba 480 Čechů ve Slovinsku, uvedla Wernerová. Počet za poslední dobu narostl o několik stovek. "Zastupitelský úřad je v kontaktu s pěti Čechy, kteří jsou v ubytováních, odkud se teď nedostanou, ale jsou v pořádku," poznamenala. Slovinci podle ní pracují na zprůchodnění cest, ale bouřky stále trvají. "Velmi rychle například zprovoznili největší dálnici v zemi," dodala Wernerová.

Současné záplavy ve Slovinsku způsobily přívalové deště, podle slovinské meteorologické služby tam za ani ne den spadlo tolik srážek jako obvykle za měsíc, napsala AP. Mezi oběťmi jsou také dva Nizozemci, podle slovinských médií je na treku v horách poblíž Kranje zabil blesk.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policija

Štítky ČR, Slovinsko, počasí, záplavy, diplomacie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

J.S.Bylo vždy. Grónsko byla zelená pastvina, pak přišla doba ledová. Ale slouží to mafii k nové totalitě: zelenismu,migrantismu,globalismu,jutuberismu,duhysmu,euhujerismu, dotacím, neZiskovkám, euru, kryplměnám, inflaci, konci hotovosti, bodování jako vČíně, autíčka na baterky. Citát mužíka s pseudonymem rotschild 1863:Ti kteří chápou systém budou tak zainteresováni na vlastním zisku nebo závislí na prospěchu který systém přináší že z jejich řad nikdy opozice nevzejde. Masa lidí neschopná to mentálně pochopit bude však své břímě nést bez reptání. Možná že ani nebude tušit že celý systém je nepřátelský jejich vlastním zájmům... až budeme kontrolovat vaše peníze tak si volte koho chcete...Jak je připravena Morava ? Máme zpět mafiánská devadesátá léta viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, Příběh Kmotra-agentStB Mrázek z Kolínska jako Rakušan, Šmejdi, Gangster ka, Sametoví vrazí, Ivánku kamaráde můžeš mluvit, Někdo to rád horké, Kmotr, Sicilský klan, Karel Kryl Demokracie, Za prachy, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Mám jednu ruku dlouhou, Amnestie, Nájem zvedej, Pánubohu do oken, Nightwork Píseň pro Pražáky, Sexuální násilí, Sami, Iluze o lůze,LupoAnettaTahači,abjvirtuálky, Pánové nahoře, Zdálky zblízka, Maškarní ples, Markéta, Mávátka, Krajina po bitvě, Sprcha, Dežo, Revoluční, Vtom roce pitomém, Dál se háže kamením,..Jak to tam chodí pamatujeme, stavba mostu přez trať, mafie shrabla peníze, stavbu prováděl,,někdo, most jim spadl před ! jedoucí ! vlak. Deset let bendovský soud ,,vyšetřoval", viníci odcházeli se smíchem a po deseti letech podmínka. Za osm mrtvých na místě a desitkyky zraněných... Jejich dnešní,,vládu" za pomoci soudruhů soukmenovců kteří po rozvratu v roce 89 převlékli kabáty a uniformy, rozdělili Československo, zhasli a rozkradli nyní s jejich aférami sledujeme. Rycheckých, dvořáků, střížů, pavkovců, danuschovců, Dona Pabla.

Úterý, 8. srpna 2023, 10:49Odpovědět

Jan Strapina

V horách je to vždycky extrém a Slovinsko je horská nebo minimálně podhorská země!Jenže tohle dříve nebývalo(nebo minimálně ne vtakovém měřítku),takže at se to někomu líbí nebo ne ,něco na tom globálním oteplování je!

Pondělí, 7. srpna 2023, 12:32Odpovědět

Ambasáda v Lublani je v kontaktu s pěti Čechy, kteří se teď nedostanou z ubytování  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.