Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Miroslav Knedla má na juniorském mistrovství Evropy druhé zlato

Miroslav Knedla řádí v Bělehradě na mistrovství Evropy juniorů. Po středečním titulu evropského šampiona na znakové padesátce včera přidal druhou zlatou medaili v polohovém závodě na 200 metrů. A opět se mu podařilo pokořit vlastní český rekord ze včerejšího semifinále, který vylepšil o 31 setin sekundy na 2:00.26.

Už předevčírem v semifinále krátké polohovky naznačil Miroslav Knedla, že si dělá zálusk na velký úspěch nejen na znakových sprinterských tratích. Mladík ze Zlína, kterého trénuje Zdeněk Kasálek, totiž vyhrál boj o postup mezi finálovou osmičku v novém českém maximu. Ve finále si pak Knedla počínal zejména v první polovině trati impozantním způsobem.  

Český junior vlétl do finále skvělým motýlkem za 25.54, po němž vedl o 63 setin sekundy. Po znakovém úseku Knedlův náskok vyrostl až na více než jeden a půl sekundy. I když pak soupeři začali z jeho převahy ukrajovat, tak v cíli dohmátl zlínský gymnazista v českém rekordu 2:00.26, což bylo o 84 setin sekundy dříve než druhý v pořadí Ital Christian Mantegazza. Třetí skončil o dalších 7 setin zpět Matthew Ward z Velké Británie.

Miroslav Knedla, kterému bude 18. července 18 let, během dvou dnů posunul hodnotu českého rekordu na 200 metrů polohově o sekundu a 2 setiny. V Bělehradě poplave ještě v sobotu 100 metrů znak. Na této trati má zaplavaný druhý nejlepší čas ze všech přihlášených.

Mezi finalisty na 50 metrů volný způsob se po včerejším semifinále zařadil Jakub Jan Krischke. Nadějný juniorský reprezentant ze Slezského plaveckého klubu v Bítově zvládl semifinále v čase 23.12 jako sedmý nejrychlejší a v Bělehradě tak poplave své druhé finále. Navíc si Krischke o 8 setin sekundy vylepšil osobní rekord.    

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky plavání, mistrovství Evropy, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Knedla má na juniorském mistrovství Evropy druhé zlato  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.