Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Fandové Komety rasisticky uráželi vítkovického Lakatoše. Ostravští volají po trestu

Euforie vládne v hokejových Vítkovicích, které v šesti duelech přemohly brněnskou Kometu a zajistily si po dvanácti letech postup mezi čtyři nejlepší celky extraligy. Vyrovnaná série plná emocí přinesla kromě hokejových soubojů i rasistické urážky brněnských fanoušků, které si vyslechl hostující kapitán Dominik Lakatoš.

Spokojenost a dojetí neskrýval na pozápasové tiskové konferenci trenér Vítkovic Miloš Holaň. Poprvé v roli hlavního kouče přešel s extraligovým týmem do semifinále play off. Navíc Ostravští, jimž postup zajistila v prodloužení trefa Petera Muellera, oplatili Brnu dvě předchozí porážky z vyřazovacích bojů.

 Po utkání a sérii děkoval Holaň svým i brněnským hráčům za výbornou sérii. Zároveň ho ale nadzvedlo chování brněnských fanoušků, kteří pořvávali „cigáne“ na vítkovického útočníka Lakatoše kvůli jeho původu. „Jediné, co mě na celé sérii mrzí, jsou rasistické urážky na adresu Dominika Lakatoše. Jako trenér stojím za našimi hráči. To by na našich stadionech mělo být trestáno,“ vyjádřil se Holaň. 

Vítkovice se zatím oficiálně nevyjádřily, zda nechají událost dodatečně prošetřit u disciplinární komise. Pokud by funkcionáři dostali podnět a dali za pravdu Ostravským, vyfasoval by brněnských klub nejspíše pokutu. Za rasismus fandů dostala Kometa trest už v roce 2019. Tehdy při semifinále s Libercem pořvávali lidé z hlediště opět na Lakatoše, který tehdy hájil barvy Severočechů. Brno dostalo flastr 30 tisíc korun.

Hráče vyřazení mrzí

Včerejší prohra zároveň ukončila Brňanům sezonu. Do semifinále se neprobojovali od roku 2019. Hráči tak byli po prohře logicky zklamaní. „Bolí nás to. Na ledě jsme při každém zápasy nechali vše. Ke sportu to ale patří. Nezbývá nám nic jiného než poblahopřát soupeři,“ hlesl smutný útočník Jakub Flek, jenž byl před sezonou jednou z hlavních posil Komety.

Smutek neskrýval ani brankář Dominik Furch, který pařil mezi hlavní hvězdy série. Ani jeho výkony však neodvrátily vyřazení. „Bolí každý konec, pokud se neskončí titulem. Letos se nám to nepovedlo. Musím poděkovat fanouškům, jak nás hnali. Sezona byla jako na houpačce, měli jsme herně dobrý závěr, ale vypadli jsme, takže o úspěchu se hovořit nedá. Odehráli jsme to se ctí, nechali jsme tam všechno," hlesl Furch, který dovedl mužstvo k postupu z předkola proti Mladé Boleslavi.

Trenér Patrik Martinec hodnotil sezonu, v níž byl brněnský celek v jednu chvíli na spodku tabulky, jako neúspěch. „Celá série byla o detailech, o skvělých individualitách, mezi nimiž bych vyzvedl oba gólmany. Celkově ale beru výsledek Komety jako neúspěch, zlomil to pátý zápas ve Vítkovicích,“ dodal Martinec, který patrně na lavičce Brna setrvá společně s Jaroslavem Modrým i v příštím ročníku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ivo Dostál

Štítky Kometa, Brno, Vítkovice, Exraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Fandové Komety rasisticky uráželi vítkovického Lakatoše. Ostravští volají po trestu  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.