Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Potravinové banky dostaly tři a půl miliónu korun pro potřebné

PR článek

PENNY předalo České federaci potravinových bank částku 3 387 745 korun. Pokračuje tak v podpoře rozvoje logistiky poskytování potravinové pomoci potřebným. Jen za rok 2022 potravinové banky prostřednictvím PENNY a jeho zákazníků navíc rozdělili mezi potřebné přes 130 tun pomoci.

„Naše pomoc a podpora potravinových bank, jejíž počátky sahají do roku 2017, vyústila v roce 2021 ve společný projekt HEZKY ČESKY BEZ PLÝTVÁNÍ. Jedním z jeho cílů je nejen poskytovat pomoc potřebným v podobě potravin, ale také společně zlepšovat logistiku celého systému pomoci. Po dobu pěti let jsme potravinovým bankám poskytovali bezplatně zázemí centrálního skladu v Modleticích a loni jsme se finančním darem ve výši 8 miliónů korun podíleli na vybudování nového logistického centra ČFPB v Dubči u Prahy. Naše podpora tím ovšem nekončí a nyní přidáváme i další finanční podporu, na níž se nákupem našeho časopisu S PENNY U STOLU podíleli i naši zákazníci,“ uvedl při předání podpory Jens Krieger, generální ředitel PENNY a Veronika Láchová, ředitelka ČFPB dodala: „Dlouhodobá podpora ze strany PENNY je pro nás zásadní, protože nám umožňuje efektivnější a rychlejší poskytování pomoci potřebným, což je zvláště v dnešní době důležité. Právě díky této pomoci jsme během posledních let vybudovali efektivní síť s regionálními sklady po celé zemi.“

Na počátku března letošního roku PENNY věnovalo ČSFB částku 2 200 000 korun, kterou doplnilo o příspěvek z prodeje podzimního a zimního čísla časopisu S PENNY U STOLU za rok 2022 ve výši 1 187 745 korun. Celkem tak PENNY podpořilo potravinové banky částkou 3 387 745 korun.

V roce 2022 PENNY poskytlo potravinovým bankám přímou pomoc ve výši 75 tun, dalších 57,5 tuny pak prostřednictvím Sbírky potravin věnovali přímo na prodejnách zákazníci. Celkem tak potřebným z obchodů PENNY zamířilo v loňském roce 132,5 tuny potravin a drogistického zboží. Za poslední dva roky pak na přímých dodávkách, finančních darech v době pandemie a prostřednictvím Sbírky potravin PENNY poskytlo potřebným pomoc ve výši přes 270 tun!

Ohodnoť článek

Štítky Penny, obchod, nákupy, potravinová banka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potravinové banky dostaly tři a půl miliónu korun pro potřebné  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.