Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Pavlovu inauguraci by mohli dostat pozvánku i prezidenti okolních států

Na inauguraci zvoleného prezidenta Petra Pavla by mohli dostat pozvánku i prezidenti okolních států. České televizi to řekla předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09). Společná schůze Sněmovny a Senátu, na níž Pavel složí slib a kterou předsedkyně dolní komory svolává, se uskuteční 9. března ve Vladislavském sále Pražského hradu.

"V tomto případě je zvažováno, že by to mohly být i hlavy okolních států, je to v koordinaci se zvoleným prezidentem Petrem Pavlem. Dříve tomu tak nikdy nebylo, aspoň co jsem se tedy dozvěděla," odpověděla Pekarová Adamová na dotaz, kdo by mohl být na inauguraci pozván. Pavel by tak mohl založit novou tradici, poznamenala.

Pavel tento týden uvedl, že příprava jeho inaugurace bude koordinována mezi Parlamentem a Hradem, stejně jako to, kdo bude pozván. Zmínil i možnost pozvat zahraniční představitele. Pavlovi přijela v sobotu po zvolení osobně gratulovat slovenská prezidentka Zuzana Čaputová.

Pozvánku na inauguraci dostane 281 poslanců a senátorů, zástupci vlády nebo diplomatického sboru. Pekarová Adamová dnes uvedla, že pozváni budou také bývalí prezidenti Miloš Zeman a Václav Klaus s manželkami.

Součástí inaugurace jsou kromě složení slibu prezidenta do rukou předsedy Senátu přehlídka historických vojenských praporů, státní hymna, 21 dělových salv a proslov nové hlavy státu. V minulosti tyto tradiční prvky doplnily například vojenská přehlídka na nádvoří Hradu, poklonění se ostatkům svatého Václava, mše ve svatovítské katedrále či položení věnce k soše prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka na Hradčanském náměstí.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto redakce Drbny

Štítky ČR, Pavel, sněmovna, senát, inaugurace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Neni to novinka, takhle se navštěvovali a klepali si po ramenou jak to dělají dobře členové východního ramene mafiánské chobotnice před rozvratem v roce 89. Po rozvratu, rozdělení Československa, zhasnutí a rozkradení převlečenými soudruhy soukmenovci, lichváři, vymahači, pasáky, vexláky, pašeráky, překupníky I překupníky vody, energie kterou nám účtují asi s nedoplatky a penále za dodávky plynu a elektřiny za 2 světové váky do koncentráků. Film Schindlerův seznam, Musíme si pomáhat, Rozrušená země, Toman, Ucho, Vážení přátelé ano, Bony a klid, Báječná léta pod psa, Pupendo, Kolja, Akumulátor1,2, o dnešní době na YT, U rádio Martina Kociánová o nové totalitě, viru, vládních dezinformátorech, omezování svobody slova a Už je zase tady'o nesmrtelnosti'mafie která vede svět od krizí ke krizím a od válek k válkám prostřednictvím bílých koňů, loutek, komediantů, válečných trpaslíků, kudlanek, trubců neschopných něco skutečně dělat pro obyvatele země kde žijí jak vidíme i u nás.Písně Karel Kryl Demokracie, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Klus Pánubohu do oken, Mám jednu ruku dlouhou, Sami, Nightwork píseň pro obyvatele města Prahy, Pokáč Sexuální násilí.Film Příběh kmotra-agent StB Mrázek z Kolínska jako Rakušan, Šmejdi, Gangster ka, Sametoví vrazí, Ivánku kamaráde můžeš mluvit. Hlava22, Planeta opic, Pošťák, Doktor divnoláska. Forest Gump, Četa Vietnam. Obchodník se smrtí, Soukromá válka pana Wilsona, Vlk z Wall Streetu, Kmotr, Erin Brockovich, Někdo to rád horké, vše o mafii. O jejich dnešní vàlce Prof John J Mearsheimer university Chicago na YT Matěj Gottwald české titulky. O eu Minúta pravdy Milana Uhríka, projev Alice Wedel Afd na yt Roman Kirsch české titulky.Exeuposlanec Petr Keller,F.R.Čech, Vlastimil Tlustý, o Anděle Sara Wagenknecht... Na gratulaci se jako al Capone zjevila Z Caput ová, přišel agent hráč, aktivisté lepšolid kavárenský milionchvilkař antizemanantibabiš dříve antichartist, aktivista z akce Přesvědč bábu přesvědč dědka, Radek....

Sobota, 11. února 2023, 11:36Odpovědět

Na Pavlovu inauguraci by mohli dostat pozvánku i prezidenti okolních států  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.