Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pavel se chystá v úterý do Ústí nad Labem a ve čtvrtek do Ostravy

Bývalý vysoký představitel české armády a NATO Petr Pavel se po vítězství v prvním kole prezidentských voleb vydá v úterý do Ústí nad Labem a ve čtvrtek do Ostravy, tedy do regionů, kde měl slabší výsledky a kde byla také nízká volební účast. Vyplývá to z pozvánek na jeho facebookovém profilu. Ve středu chystá Pavel veřejnou akci v Praze a v pátek navštíví Brno, uvedl jeho tým v dnešní tiskové zprávě. Pavla chtějí v kampani podpořit i někteří protikandidáti z prvního kola. Způsob spolupráce s Danuší Nerudovou Pavel představí na společné tiskové konferenci v úterý dopoledne. Dalším účastníkem druhého kola prezidentských voleb bude koncem příštího týdne bývalý premiér Andrej Babiš (ANO).

Pavel v prvním kole voleb získal 35,40 procenta hlasů, Babiš 34,99 procenta. Kandidáty postupující do finále volby dělil nejmenší rozdíl hlasů v dosavadních prvních kolech prezidentské volby. Pavel porazil Babiše o 22.843 hlasů. V Ústeckém i Moravskoslezském kraji dominoval výsledkům Babiš. Bývalý premiér získal v Ústeckém kraji 47,27 procenta hlasů proti Pavlovým 29,28 procenta, v Moravskoslezském kraji pak měl 44,86 procenta proti 27,80 procenta pro Pavla.

V Ústí nad Labem chystá Pavel setkání s občany v úterý v 16:00 na Kostelním náměstí. Dvě hodiny předtím se ve městě setká s laborantkami nemocnice a poděkuje jim za nasazení při covidové epidemii. V Ostravě se uskuteční akce o dva dny později od 17:00 na Masarykově náměstí. "Ve 14 dnech se toho tak moc stihnout nedá, budeme plánovat výjezdy do regionů, budou tam určitě další debaty, mediální vystoupení, čas využijeme naplno," řekl Pavel po sobotním vyhlášení výsledků. Podle webu je v plánu také další akce v pátek v Brně, Pavel avizoval, že chce uspořádat další i v Praze.

Sociolog Daniel Prokop o víkendu na twitteru zmínil, že Babiš vyhrává v obcích s vyšší mírou chudoby, exekucí a nižší mírou vzdělání a socioekonomického rozvoje. Tam má okolo 45 procent. "Pavel jasně poráží Danuši Nerudovou v bohatších regionech," uvedl. Babiš podle něj v prvním kole těžil i z vysoké účasti v chudších obcích a městech. "Mobilizovaly se obě části spektra," doplnil.

Pomoci Pavlovi před druhým kolem chtějí kromě Nerudové také Pavel Fischer a Marek Hilšer. Přesnou podobu spolupráce mají jejich týmy domlouvat během dnešního dne. V úterý dopoledne pak Pavel s Nerudovou vystoupí na společné tiskové konferenci, uvedla Pavlova mluvčí Eva Hromádková.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ema Dvořáková

Štítky ČR, volby, prezident, Pavel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel se chystá v úterý do Ústí nad Labem a ve čtvrtek do Ostravy  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.