Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zeman bude v prezidentské volbě volit Babiše kvůli jeho politické zkušenosti

Prezident Miloš Zeman bude v nadcházející volbě hlavy státu volit předsedu hnutí ANO a bývalého premiéra Andreje Babiše. Řekl to dnes v diskusním pořadu Partie na CNN Prima News. Jako základní argument uvedl, že Babiš má politickou zkušenost jako jediný ze tří kandidátů, kterým průzkumy přisuzují nejvyšší šanci na úspěch. Mezi další dva kandidáty s nejvyššími preferencemi řadí průzkumy ekonomku Danuši Nerudovou a generála Petra Pavla.

Zeman podotkl, že s Babišem nesouhlasí ve všem a v některých věcech má odlišný názor, jako bylo třeba zrušení superhrubé mzdy. "Politika to je řemeslo nebo profese jako každé jiné. A jako nechcete, aby vás operoval chirurg, který nevystudoval medicínu a je to jeho první operace, tak asi nechcete, aby hlavou státu byl člověk, který politice nerozumí a nikdy ji nedělal,“ řekl Zeman.

Zeman na dotaz televize potvrdil, že Babišovi poradil, aby nechodil do televizních diskusí. Zdůvodnil to tak, že v diskusi, kde je jeden na jednoho, jde o férovou diskusi, kde kandidát může uplatnit své argumenty. Naproti tomu diskuse například jednoho proti osmi se podle něj stává něčím jako masovým shromážděním, což podle něj už není férová diskuse.

O Nerudové a Pavlovi řekl Zeman, že jsou to kandidáti bez politické zkušenosti, a dodal, že je to pro něj ten nejsilnější argument. V případě Nerudové poukázal například na kauzu týkající se doktorských studijních programů na Provozně ekonomické fakultě Mendelovy univerzity v Brně, kde Nerudová působila jako rektorka. Podle Zemana musela jako rektorka o kauze vědět. V případě bývalého náčelníka generálního štábu Pavla řekl Zeman, že Pavel sice rozumí armádě, ale podle jeho názoru nerozumí ničemu jinému.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook.com/Miloš Zeman

Štítky ČR, volby, prezident, Zeman, sociální

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zeman bude v prezidentské volbě volit Babiše kvůli jeho politické zkušenosti  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.