Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Podzim je v plném proudu. Jak se vyhnout nachlazení?

PR článek

Stejně jako padající listí a sychravé počasí patří k podzimu bohužel také nachlazení. I přesto, že nejde o život ohrožující onemocnění, dokáže způsobit krušné dny, a to nejen pánům. Jak nachlazení předejít? A jak si posílit imunitu, pokud nejste zrovna milovníci dnes tak moderního otužování?

S přicházejícím podzimem musíme začít znovu trochu více pečovat o svůj imunitní systém. Díky němu se totiž vyhneme nachlazení, rýmě nebo například chřipkám. Základem je proto začít doplňovat vitamíny a minerály, a to zejména vitamín C a zinek. Vyzkoušet je můžete hned v několika formách. Ať už zvolíte šumivé tablety, sypký prášek, bonbóny nebo klasické tablety, neuděláte chybu.

Doplňovat bychom měli pravidelně také vitamín D3, který normálně získáváme ze slunečních paprsků. V podzimních a zimních měsících se ale se sluníčkem potkáváme velmi málo, a proto je důležité vitamín, který podporuje dobrou náladu, imunitní systém nebo vstřebávání vápníku do kostí, dodávat tělu jinak.

Sáhnout můžete ale i po bylinných sirupech. Ty jsou navíc vhodné nejen pro dospělé, ale i pro děti. Pokud jim nebudou chutnat samotně, můžete jim připravit například sladké pití do lahvičky nebo teplý ranní čaj.

Důležitým krokem k silné imunitě jsou také zdravá střeva. Sedmdesát procent naší imunity totiž leží právě v nich. Je proto důležité postarat se o to, aby byla naše střeva čistá, vyživená a správně osídlená. I to je jeden z důvodů, proč se mnoho lidí na podzim chystá k detoxikaci organismu.

Pokud ji chcete letos také vyzkoušet, využít můžete například zelené potraviny. V drogeriích dm koupíte například zelené trio ječmen, chlorellu a spirulinu. Pokud ale nejste fanoušky tablet, v regálech najdete i zelené potraviny ve formě prášku.

Nespoléhejte ale samozřejmě jen na doplňky stravy. Do jídelníčku pravidelně zařazujte ovoce a zeleninu, čímž tělu doplníte potřebnou vlákninu. V ovoci a zelenině navíc najdete takzvanou probiotickou vlákninu, která pomáhá „nakrmit“ střevní mikrobiom.

Všechny tyto kroky pomohou očistit tělo, podpořit imunitu a dobrou náladu a správně vyživit střeva. To vše se bude v nadcházejícím ročním období určitě hodit.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky dm drogerie, podzim, imunita, nachlazení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podzim je v plném proudu. Jak se vyhnout nachlazení?  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.