Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pavel vnímá Babišovu kandidaturu jako hrozbu pro ČR kvůli populismu

Kandidát na prezidenta, armádní generál a bývalý náčelník vojenského výboru NATO Petr Pavel vnímá oznámenou kandidaturu bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO) jako hrozbu pro Českou republiku kvůli populismu, který zosobňuje. Uvedl to na twitteru. Podle další kandidátky, bývalé rektorky Mendelovy univerzity Danuše Nerudové, budou protikandidáti řešit svou minulost, zatímco ona budoucnost českých občanů.

Pavla nepřekvapilo, že se Babiš bude o post prezidenta republiky ucházet, vzhledem k "intenzivní palebné přípravě", kterou podle něj v posledních týdnech čelí. "Osobně se těším, že do debat přinese oživení, ale obecně jeho kandidaturu vnímám jako hrozbu pro Českou republiku, a to kvůli populismu, který zosobňuje," uvedl.

"Andrej Babiš ani po dlouhém pátrání nenašel nikoho lepšího než je on sám, přestože mu prognózy do druhého kola moc šancí nedávají. Zatímco pánové protikandidáti budou v kampani řešit svou minulost, já jsem připravena zaměřit se na budoucnost nás všech," poznamenala Nerudová.

Také další prezidentský kandidát, senátor Pavel Fischer (nezávislý), se vyjádřil na twitteru. "Andrej Babiš právě oznámil svou kandidaturu. K tomu mohu poznamenat jediné: Svoboda, demokracie, budoucnost!" napsal.

Předseda opozičního hnutí a expremiér Babiš oznámil záměr ucházet se o post prezidenta republiky v televizi Nova. V pondělí požádá o důvěru předsednictvo hnutí. Pokud ji získá, obrátí se na poslance ANO, aby jeho kandidaturu podpořili. Chce hlavně hájit zájmy českých občanů, řekl.

První kolo prezidentské volby se bude konat 13. a 14. ledna, případné druhé o dva týdny později. Nejsilnější podporu má podle posledních průzkumů Pavel. K jeho nejvážnějším soupeřům by zřejmě spolu s Babišem patřila Nerudová.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zuzana Bönisch

Štítky ČR, volby, prezident, Babiš, ANO, ohlasy, Andrej Babiš, Petr Pavel, Česko, Danuše Nerudová, ANO 2011, NATO, Twitter, Mendelova univerzita v Brně, Pavel Fischer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

O situaci 21.1.23 na U radiu 3 minuty Martina Kociánová o nové totalitě, viru, vládních dezinformátorech... Budeme volit obchodníka, nebo pávka kterého mafie tlačí na hrad ?

Sobota, 21. ledna 2023, 20:47Odpovědět

Martin Vaněk

...jak vtipné: agenti a komouši se budou napadat, kdo je větší hrozbou... To nevymyslíš... :-D Jinak si myslím, že větší hrozba je člověk, který včera přísahá věrnost lidu, a dnes oblékne uniformu včerejšího nepřítele... A zítra? Co událá tento morálně flexibilní jedinec zítra?

Středa, 2. listopadu 2022, 09:42Odpovědět

Dušan Skříšovský

Babiš nebo Pavel. Obojí je špatně. Jeden je populista co zadlužil republiku a druhý je válečník, kterému je jedno pro koho pracuje. Nejprve slíbí věrnost komunistům, potom kapitalistům. To bude jen panák USA s EU na hradě.

Úterý, 1. listopadu 2022, 07:45Odpovědět

Pavel vnímá Babišovu kandidaturu jako hrozbu pro ČR kvůli populismu  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.