Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VOLBY 2021: Moje paní mohla žít. Na premiéra čekala před volební místností obrazovka upozorňující na chyby vlády

Svůj hlas do volební urny dnes odpoledne vhodil také premiér Andrej Babiš (ANO). Před volební místností na městském úřadu v Lovosicích na něho čekali nejen jeho podporovatelé. Aktivita Neschopnost zabíjí na místo vyrazila s automobilem s velkoplošnou obrazovkou, na které aktivisté promítali video konfrontující premiéra s pochybeními během koronvirové pandemie.

Ve videu vystupují pozůstalí po obětech koronaviru a lékaři, společně v něm kritizují Babišovu vládu za to, že selhala v řešení pandemické situace a zavinila smrt tisíců lidí. Jedním z pozůstalých je Leo Steiner, který v průběhu pandemie přišel o tatínka.

Tátovi bylo 75 let a 4 měsíce. Tatínek po necelých 3 dnech v nemocnici zemřel. Vakcíny se nedočkal, standardní zdravotnické pomoci rovněž, přestože zdravotnický personál odváděl maximum možného. Z povahy své a díky výchově rodičů se nehodlám smířit s tím, že tatínek a s ním desítky tisíc lidí zemřeli zbytečně. Vir zabíjí, ale mnohem větším nebezpečím pro nás všechny je taková vláda, která hájí pouze své osobní zájmy či zájmy vybraných skupin. I přes mrtvoly," vypráví svůj příběh pan Steiner.

Na místě byl k vidění i 3D model grafu z videa, který znázorňuje počet mrtvých na covid v jednotlivých státech v přepočtu na počet obyvatel ČR. Podle tohoto modelu u nás na koronavirus zemřelo o 20 tisíc lidí víc než třeba v Rakousku, Německu nebo Estonsku. 

Andrej Babiš celou situaci výrazně podcenil. Nenaslouchal odborníkům, závažnost pandemie zlehčoval a spíš řešil krajské volby než bezpečí obyvatel. Chytrá karanténa se mu sesypala pod rukama, komunikační strategie k opatřením v podstatě neexistovala, a tak jim lidé nerozuměli a nevěřili. Nechceme, aby se podobná selhání opakovala. I když se marketingový tým Andreje Babiše velmi snaží, na tato selhání a smutné příběhy pozůstalých se nesmí zapomenout. Lidé musí vědět, co se tu dělo, ať si můžou u voleb vybrat někoho schopnějšího," dodává zakladatel spolku Neschopnost zabíjí Jan Jelínek, který mluvil s přítomnými lidmi přímo na místě.

Jeho spolku se za necelý měsíc podařilo vybrat na kampaň téměř 1,2 milionu korun, které vynaložili na tvorbu několika videí, web, grafiku nebo třeba propagaci na sociálních sítích, v online i tištěných médiích. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Neschopnost zabíjí

Štítky volby, Andrej Babiš, covid, koronavirus, Neschopnost zabíjí, vláda, pandemie, ANO 2011, COVID-19, Lovosice, Leo Steiner, Jan Jelínek, Německo, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lenka Sehnalová

a co jste pane Steinere udělal vy a vaše rodina pro to, aby se tatínek nenakazil? Dodržovali jste poctivě všechna epidemiologická opatření (alespoň úplný základ 3R-ruce, roušky, rozestupy), sociální distanc? My jsme to v rodině dodržovali rok a půl, a nikdo z nás neonemocněl. Omlouvám pouze ty, co se nakazili v nemocnici, či DD.

Sobota, 9. října 2021, 14:15Odpovědět

VOLBY 2021: Moje paní mohla žít. Na premiéra čekala před volební místností obrazovka upozorňující na chyby vlády  |  Volby  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.