Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fastfoody u nás změní omáčku a propagují to jako zcela nový produkt, stěžuje si recenzent JdemeŽrát

 
úterý, 11. června 2019, 12:15

Na jaké jídlo se vyplatí zajít a čemu se raději vyvarovat? Nejen o tom je tvorba uživatele JdemeŽrát, který pravidelně publikuje své recenze na platformu Youtube, čímž získává statisíce shlédnutí a sklízí reakce restaurací. Jak vidí problém s plasty u jídla a jaký má problém s fastfoody se dozvíte v rozhovoru s Drbnou, kde se o své názory podělil.

Jak by podle vás měl vypadat ideální burger?
Je velmi jednoduché udělat burger, ale skvělý burger je již věda. Základem dobrého burgeru by měla být určitě měkká a čerstvá brioška, která je osmahnutá z vnější strany. Určitě se vyhnout brioškám ze supermarketu, které i některé restaurace používají a nikdy to nedopadá dobře. Dále je základem kvalitní maso, které nebude gumové. Zbytek je již čistě na preferencích každého z nás.

Při jedné recenzi váš účet sčítá minimálně čtyři hlavní jídla a kolikrát i dvakrát tolik. Co s jídlem poté děláte?
Vždy mám po boku profesionální tým jedlíků, kteří se nejčastěji skládají z rodiny a nebo z přátel. Není v mých schopnostech strávit všechno objednané jídlo i přesto, že bylo výborné. Bohužel restaurace jsou někdy schopné uvařit i jídlo, které bych ani psu nedal.

Když zrovna nenatáčíte, máte nutkání stále recenzovat?
Upřímně ani ne. Pokud je jídlo výborné nebo něčím zvláštní, tak většinou si najde své místo na mém Instagramu s mini recenzí. Rád tak představím divákům nové podniky, které by určitě neměli minout.

Jak sledujete kauzu, která chce omezit plasty a to včetně jídla a jeho dovozu. Jste pro? Vyzkoušel jste papírové brčko či jiné náhražky klasických plastů?
Z mého pohledu jsou brčka zcela zbytečná a snažím se jim vyhýbat. Co se týče plastových obalů, tak je to malé vítězství, protože neexistuje nic horšího, než plastový obal na jídlo, který ten pokrm zcela znehodnotí a rozmočí. Z takového důvodu jsou papírové obaly nejlepší volbou.

Ozývají se často restaurace s požadavkem na zhodnocení jejich menu a pokrmů?
Stává se to, dokonce si restaurace můžou objednat i samostatnou recenzi, která pak i vyjde na mém Youtubovém kanále se vším všudy. Kritiku nemírním, přistupuji ke každé recenzi spravedlivě, nehledě na to, zda někdo zaplatí.

Šetří na nás fastfoody oproti jiným západním zemím?
Úplně bych netvrdil, že šetří, ale spíše šidí. Ať už se podíváte do Německa, Polska a nebo kamkoliv jinam, tak naleznete velmi pestrou nabídku, která u nás chybí a tímto tempem bude ještě dál chybět. Fastfoody u nás změní omáčku a propagují to jako zcela nový produkt, přijde vám to v pořádku? Aby toho nebylo málo, tak přesně ty samé produkty po roce znovu nabízejí.

Na západě od nás je fastfood brán jako nejlevnější volba občerstvení, můžeme to samé říct i u nás?
Určitě ne. Restaurace nabídne častokrát levnější a pestřejší výběr, než který nalezneme u tuzemských poboček rychlého občerstvení. Jenže člověk má občas chuť si dát něco extrémně nezdravého a zaplnit tím svůj žaludek i přesto, že to není nejlevnější.

Máte pocit, že díky svým videím zlepšujete servis a kvalitu podniků, které jídlo dováží? Jak na to restaurace reagují?
Něco si z mých videí pravděpodobně vzali k srdci, ale nemyslím si, že moje tvorba má velký vliv, aby něco takového bylo možné. V oblasti obalů je to větší problém, než se může zdát a naštěstí postupem času si to i restaurace uvědomují a snaží se zlepšit. Z toho důvodu natáčím sérii retestů, kde restauraci po určitém čase opět zrecenzuji a společně s diváky můžeme vidět změny, které nastaly od minule.

Baví vás streetfood?
Je skvělý, tučný a nezdravý. Bohužel v Česku je praxe, že je zbytečně předražený a porce jsou minimální. Ničí to tak celý dojem z již tak zajímavého konceptu, na který v jiných zemích nedám dopustit. I proto si občas přeji mnohem větší žaludek, abych mohl ochutnat více, než jen pár kousků.

Když jsme to takhle nakousli, kterou kuchyni máte nejraději?
Spíš než o kuchyň určité země, se více zajímám o jejich styl úpravy masa. V podstatě preferuji jakoukoliv kuchyň, která obsahuje grilované maso a to třeba ruská kuchyně, kde se připravuje šašlik. Moje manželka je z Ruska a tak to mám blízko k těmto jídlům.

Zaujal jste stovky tisíc lidí, kteří několikrát týdně koukají na vaše recenze. Může člověk v těchto dnech stále ještě zaujmout na platformě Youtube?
Ano, ale každým dnem je to těžší. Doba se stupňuje a lidé chtějí více reakcí v kratší době. Chtějí akci, chtějí být ohromeni. Už nestačí být jen dobrý, ale také přizpůsobovat svůj obsah mladšímu publiku. Naštěstí takové kroky dělat nemusím, ale pro nadcházející velikány na Youtube je to v podstatě nutností. Čest výjimkám, které takhle dnes nezačínají.

Napsal Jaroslav Tomášek | Foto youtube.com
 


 

Kam dál?

Eurovize? Připomínalo nám to pionýrský tábor, říkají Lake Malawi

středa, 5. června 2019, 09:00

Minulý měsíc přinesl mimo jiné i další ročník Eurovize, kde Česká republika obsadila podruhé v řadě finálovou příčku. Albert...

Studenti mi dodávají neuvěřitelnou energii, říká rektor Miroslav...

pátek, 31. května 2019, 11:26

Už pátým rokem hájí pozici rektora Západočeské univerzity v Plzni Miroslav Holeček. Do funkce jej podruhé jmenoval v lednu 2019...

Odkládání zákazu skládkování? Jde o plýtvání „surovinou“, kterou...

sobota, 18. května 2019, 00:23

Až osmdesát tisíc tun hnědého uhlí ročně by mohlo ušetřit plánované propojení jaderné elektrárny Temelín s budějckou teplárnou....

Na Facebooku se cítí každý statečně a rád se o svůj názor podělí,...

neděle, 12. května 2019, 13:51

Arménský bavič a moderátor Tigran Hovakimyan, který poslední roky baví tisíce diváků se svými narážkami na stereotypy. Původem...

 

Komentáře

 
 

O čem píšou další Drbny

BĚHÁME S DEJVEM: Jak začít?

Všude samí běžci, co na tom běhání všichni vidí? Že bych to zkusil/a taky? Rád/s bych, jen nevím jak začít... Tyto otázky si už položilo mnoho lidí. A proto jsme si pro vás připravili běžecký seriál, ve kterém se vám Budějčák David Vaš pokusí na tyto (ale i další) otázky odpovědět. Své si zde najde začínající, ale i pokročilý běžec.

Budějcká Drbna

Na brněnské výstavě psů žena doslova uvařila své dvě fenky v autě. Jedna z nich pobyt v zavřeném vozidle nepřežila

Na sobotní výstavě psů Intercanis nechala žena své dvě vystavované fenky labradora zamčené v autě a odešla. Psi se v uzavřeném vozidle doslova uvařili. Jedna ze samic labradora pobyt v autě nepřežila, druhá bojuje o život. Žena je podezřelá z týrání zvířat.

Brněnská Drbna

Známe celkového vítěze Dopravní soutěže mladých cyklistů

Ve dnech 18. až 20. června se v Liberci uskutečnilo republikové finále Dopravní soutěže mladých cyklistů. Finále soutěže, která letos slaví čtyřicetileté výročí, se do města pod Ještědem vrátilo po 15 letech.

Liberecká Drbna

Vandal přes noc poničil zaparkované auto. Rozbil zpětná zrcátka, světla a vytvořil rýhy a důlky

V noci z pátku na sobotu se neznámý vandal přikradl k autu, které bylo zaparkové v Prostějově a poškodil ho.

Olomoucká Drbna

Tříletá Nelinka z Batelova bojuje s nádorovým onemocněním. Zasáhlo to celou její rodinu

Burkittův syndrom. Tuto diagnózu si před více než rokem musela vyslechnout rodina Mackových z Batelova na Jihlavsku. Toto nádorové onemocnění vznikající z lymfatické tkáně postihlo jejich tříletou dceru Nelinku. Za sebou má operaci a také sérii chemoterapií.

Jihlavská Drbna

Náchodská nemocnice má nový ultrazvuk a rentgen. Magnetická rezonance stále chybí

Krajská Oblastní nemocnice Náchod v minulých dnech otevřela nová pracoviště pro rentgen a ultrazvuk. Investice přišla na 18 milionů korun, z nichž část hradila dotace z evropského programu IROP. V opakovaném tendru nyní nemocnice hledá dodavatele magnetické rezonance, hodnota zakázky je asi 51 milionů korun.

Hradecká Drbna