Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fastfoody u nás změní omáčku a propagují to jako zcela nový produkt, stěžuje si recenzent JdemeŽrát

 
úterý, 11. června 2019, 12:15

Na jaké jídlo se vyplatí zajít a čemu se raději vyvarovat? Nejen o tom je tvorba uživatele JdemeŽrát, který pravidelně publikuje své recenze na platformu Youtube, čímž získává statisíce shlédnutí a sklízí reakce restaurací. Jak vidí problém s plasty u jídla a jaký má problém s fastfoody se dozvíte v rozhovoru s Drbnou, kde se o své názory podělil.

Jak by podle vás měl vypadat ideální burger?
Je velmi jednoduché udělat burger, ale skvělý burger je již věda. Základem dobrého burgeru by měla být určitě měkká a čerstvá brioška, která je osmahnutá z vnější strany. Určitě se vyhnout brioškám ze supermarketu, které i některé restaurace používají a nikdy to nedopadá dobře. Dále je základem kvalitní maso, které nebude gumové. Zbytek je již čistě na preferencích každého z nás.

Při jedné recenzi váš účet sčítá minimálně čtyři hlavní jídla a kolikrát i dvakrát tolik. Co s jídlem poté děláte?
Vždy mám po boku profesionální tým jedlíků, kteří se nejčastěji skládají z rodiny a nebo z přátel. Není v mých schopnostech strávit všechno objednané jídlo i přesto, že bylo výborné. Bohužel restaurace jsou někdy schopné uvařit i jídlo, které bych ani psu nedal.

Když zrovna nenatáčíte, máte nutkání stále recenzovat?
Upřímně ani ne. Pokud je jídlo výborné nebo něčím zvláštní, tak většinou si najde své místo na mém Instagramu s mini recenzí. Rád tak představím divákům nové podniky, které by určitě neměli minout.

Jak sledujete kauzu, která chce omezit plasty a to včetně jídla a jeho dovozu. Jste pro? Vyzkoušel jste papírové brčko či jiné náhražky klasických plastů?
Z mého pohledu jsou brčka zcela zbytečná a snažím se jim vyhýbat. Co se týče plastových obalů, tak je to malé vítězství, protože neexistuje nic horšího, než plastový obal na jídlo, který ten pokrm zcela znehodnotí a rozmočí. Z takového důvodu jsou papírové obaly nejlepší volbou.

Ozývají se často restaurace s požadavkem na zhodnocení jejich menu a pokrmů?
Stává se to, dokonce si restaurace můžou objednat i samostatnou recenzi, která pak i vyjde na mém Youtubovém kanále se vším všudy. Kritiku nemírním, přistupuji ke každé recenzi spravedlivě, nehledě na to, zda někdo zaplatí.

Šetří na nás fastfoody oproti jiným západním zemím?
Úplně bych netvrdil, že šetří, ale spíše šidí. Ať už se podíváte do Německa, Polska a nebo kamkoliv jinam, tak naleznete velmi pestrou nabídku, která u nás chybí a tímto tempem bude ještě dál chybět. Fastfoody u nás změní omáčku a propagují to jako zcela nový produkt, přijde vám to v pořádku? Aby toho nebylo málo, tak přesně ty samé produkty po roce znovu nabízejí.

Na západě od nás je fastfood brán jako nejlevnější volba občerstvení, můžeme to samé říct i u nás?
Určitě ne. Restaurace nabídne častokrát levnější a pestřejší výběr, než který nalezneme u tuzemských poboček rychlého občerstvení. Jenže člověk má občas chuť si dát něco extrémně nezdravého a zaplnit tím svůj žaludek i přesto, že to není nejlevnější.

Máte pocit, že díky svým videím zlepšujete servis a kvalitu podniků, které jídlo dováží? Jak na to restaurace reagují?
Něco si z mých videí pravděpodobně vzali k srdci, ale nemyslím si, že moje tvorba má velký vliv, aby něco takového bylo možné. V oblasti obalů je to větší problém, než se může zdát a naštěstí postupem času si to i restaurace uvědomují a snaží se zlepšit. Z toho důvodu natáčím sérii retestů, kde restauraci po určitém čase opět zrecenzuji a společně s diváky můžeme vidět změny, které nastaly od minule.

Baví vás streetfood?
Je skvělý, tučný a nezdravý. Bohužel v Česku je praxe, že je zbytečně předražený a porce jsou minimální. Ničí to tak celý dojem z již tak zajímavého konceptu, na který v jiných zemích nedám dopustit. I proto si občas přeji mnohem větší žaludek, abych mohl ochutnat více, než jen pár kousků.

Když jsme to takhle nakousli, kterou kuchyni máte nejraději?
Spíš než o kuchyň určité země, se více zajímám o jejich styl úpravy masa. V podstatě preferuji jakoukoliv kuchyň, která obsahuje grilované maso a to třeba ruská kuchyně, kde se připravuje šašlik. Moje manželka je z Ruska a tak to mám blízko k těmto jídlům.

Zaujal jste stovky tisíc lidí, kteří několikrát týdně koukají na vaše recenze. Může člověk v těchto dnech stále ještě zaujmout na platformě Youtube?
Ano, ale každým dnem je to těžší. Doba se stupňuje a lidé chtějí více reakcí v kratší době. Chtějí akci, chtějí být ohromeni. Už nestačí být jen dobrý, ale také přizpůsobovat svůj obsah mladšímu publiku. Naštěstí takové kroky dělat nemusím, ale pro nadcházející velikány na Youtube je to v podstatě nutností. Čest výjimkám, které takhle dnes nezačínají.

Napsal Jaroslav Tomášek | Foto youtube.com
 


 

Kam dál?

Eurovize? Připomínalo nám to pionýrský tábor, říkají Lake Malawi

středa, 5. června 2019, 09:00

Minulý měsíc přinesl mimo jiné i další ročník Eurovize, kde Česká republika obsadila podruhé v řadě finálovou příčku. Albert...

Studenti mi dodávají neuvěřitelnou energii, říká rektor Miroslav...

pátek, 31. května 2019, 11:26

Už pátým rokem hájí pozici rektora Západočeské univerzity v Plzni Miroslav Holeček. Do funkce jej podruhé jmenoval v lednu 2019...

Odkládání zákazu skládkování? Jde o plýtvání „surovinou“, kterou...

sobota, 18. května 2019, 00:23

Až osmdesát tisíc tun hnědého uhlí ročně by mohlo ušetřit plánované propojení jaderné elektrárny Temelín s budějckou teplárnou....

Na Facebooku se cítí každý statečně a rád se o svůj názor podělí,...

neděle, 12. května 2019, 13:51

Arménský bavič a moderátor Tigran Hovakimyan, který poslední roky baví tisíce diváků se svými narážkami na stereotypy. Původem...

 

Komentáře

 
 

O čem píšou další Drbny

Jihočeská univerzita nabídne kurz pro nemocniční kaplany

Teologická fakulta Jihočeské univerzity otevře na podzim dvousemestrální kurz pro zájemce o práci nemocničního kaplana. Jeho účastníci při něm získají jak teoretické, tak praktické znalosti. Je to potřetí, co škola kurz vypisuje.

Budějcká Drbna

Malíř a grafik Jan Rajlich bude mít v Brně pamětní desku, město na ni přispěje 70 tisíc

Významný grafik a malíř Jan Rajlich, který po většinu svého života působil v Brně, bude mít na Jiráskově ulici pamětní desku. Město na ni poskytne dotaci ve výši sedmdesáti tisíc korun.

Brněnská Drbna

Kolony na Horákovce. U opravovaného úseku jezdí řidiči na červenou a po chodníku

Pokud si chcete zachovat pevné nervy, v pátek odpoledne raději nevyrážejte na cestu autem po Liberci. Velké zdržení je klasicky na průtahu městem, kolabuje ale také Třída dr. Milady Horákové, průjezd přes ní je komplikovaný prakticky po celé její délce.

Liberecká Drbna

Mladíkovi, který spal na lavičce v parku, sebral zloděj z očí brýle, z hlavy kšiltovku a z kapsy mobily

V neděli v deset hodin večer si čtyřiadvacetiletý muž z Prostějova ustlal na lavičce v Janáčkově ulici v Prostějově.

Olomoucká Drbna

Řidič, pozor! Na dálnici D1 u Beranova budou o víkendu uzavírky kvůli stavbě nadjezdu

Na dálnici D1 u Velkého Beranova budou v noci na neděli krátkodobé uzavírky kvůli osazování nosníků nového nadjezdu na 120. kilometru. Pracovat se tam bude mezi 23:00 v sobotu a nedělními 6:00, informoval dnes mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Studecký. Kvůli přípravám a dokončovacím pracím budou auta tímto úsekem projíždět v obou směrech jedním jízdním pruhem od sobotního do nedělního poledne.

Jihlavská Drbna

FOTO: Obyvatelé Hvězdy zuří. Opomíjená část Hradce je dalším ostudným místem

Často opomíjená část, nicméně v očích místních stejně hrozivá, jako ta v nedaleké Benešovce. A ačkoliv se o rekonstrukci na Hvězdě také mluví už nějaký ten pátek, stále chátrá a místo patří rozhodně mezi nejošklivější části Hradce.

Hradecká Drbna