Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

GLOSA: Zpovykaní Pražané? Primátorka ve volebním roce nepochopitelně útočí na voliče

Ve volebním roce se všichni kandidující politici snaží „sekat latinu“, dobře vycházet s voliči, dotahovat maximum rozjetých projektů a vyvarovat se výroků, které by se jim mohly v neúprosné kampani vrátit jako bumerang. Je pro mě nepochopitelné, že současná primátorka hlavního města Adriana Krnáčová dokáže všechna tato politicky-marketingová doporučení popřít v jednom rozhovoru pro Novinky.cz.

V něm sama sebe pochválila, že ve srovnání se zahraničními městy je doprava v Praze na špičkové úrovni a že v Praze nejsou žádné velké dopravní komplikace. Nespokojeným Pražanům, tedy svým voličům, kteří se každý den na ulicích hlavního města střetávají s tvrdou realitou „neexistujících“ dopravních komplikací, vzkázala, že jsou „zpovykaní“.

No, já vám nevím. Infrastruktura ve stanicích metra je v havarijním stavu, proto zde jako houby po dešti přibývají uzavírky pro výměnu eskalátorů nebo technickou údržbu vestibulu. Ty. Mimochodem, trvají tak dlouho jako v asijských zemích výstavba celých podzemních linek. Povrch komunikací připomíná tankodrom, a to nemluvím jen o oblíbené pasti na řidiče jménem „kanalizační vtok 30 centimetrů pod úrovní vozovky“. Na čím dál více úsecích silnic je jízda v automobilu nebo autobusu adrenalinová zábava, protože zvlnění silnice už fakticky připomíná horskou dráhu. Mosty, nadjezdy a podjezdy jsou podle kuloárních informací v havarijním stavu na více místech – zdaleka se to prý netýká jen mediálně sledovaného Libeňského mostu. Pokračující zábory částí vozovek na všudypřítomné opravy všeho druhu zužují jízdní pruhy, dělají z ulic jednosměrky a vůbec chystají „zpovykaným Pražanům“ všelijaká dobrodružství, která paní primátorka buď nevidí, nebo vidět nechce. Obchvat Prahy? V nedohlednu. Nová záchytná parkoviště pro čím dál více lidí dojíždějících do Prahy? Zapomeňte.

Myslím si, že to poslední, co Pražané, ale i další pohybující se v Praze slyšet, jsou prohlášení typu „Všechno je v pořádku, jestli se vám něco nelíbí, je to vaše věc.“ Po magistrátu toho obyvatelé Prahy zas tak moc nechtějí – dopravní obslužnost je fakticky jediná věc, kde si nemohou pomoci sami. A kromě otevření tunelu Blanka, tedy projektu, u kterého se magistrát (včetně předchozích vedení, samozřejmě) nějak moc extra nevyznamenal, dopravní situace v Praze nedostala pod vedením Adriany Krnáčové žádný zásadní impulz k lepšímu.

Letošní volby budou, tak jako každé volby v Praze, i o dopravě. A tu hezkými předvolebními marketingovými hesly neošulíte – ta buď funguje, nebo nefunguje. Vaši voliči, kteří se na ulicích pohybují každý den, tak mají informace z první ruky…

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Praha, Glosa, primátorka, Krnáčová, Adriana Krnáčová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

GLOSA: Zpovykaní Pražané? Primátorka ve volebním roce nepochopitelně útočí na voliče  |  Blogy a komentáře  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.