Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

GLOSA: Sympaťák, bavič, a především velký zpěvák... Karel Gott dokázal strhnout celé generace

Český Frank Sinatra… To je vždycky první, co mě napadne, když se řekne Karel Gott. Oni k sobě opravdu měli blízko. Byli nesmírně charismatičtí, s neodolatelným úsměvem na tváři a hlasem, jenž se rodí skutečně vzácně. Co víc… jejich respekt přesáhl veškeré myslitelné hranice. Hudební i generační.

Vždyť není nejlepším možným důkazem jeho fenomenální koncert na Rock For People v roce 2013? Možná k jeho účasti na festivalu někteří přistupovali rozpačitě, ale Karel všechny strhnul… Ostatně já sám rád vzpomínám na parádní koncert s Evou Urbanovou, který se uskutečnil před deseti lety v Českém Krumlově. Ten moment, kdy mistr nakráčel na scénu a zazpíval první tóny… bylo to magické!

Od té doby jsem zažil desítky, možná stovky jiných akcí, mnohdy už se mi to všechno plete, některé koncerty mizí ve vzpomínkách, ale Český Krumlov nikoliv. Genius loci pivovarských zahrad, Eva Urbanová valící do lidí metalový blok a Karel Gott, ze kterého se tajil dech.

Mimochodem není to tak dávno, co jsem navštívil jeden z bazarů vinylů v Německu. Překvapilo mě, kolik desek Karla Gotta tam měli. Sinatra, Crosby, King Cole… a Gott. Krásná společnost.

Přiznám se, že mě až překvapilo, jak se mi zastavil dech, když jsem dneska četl první zprávy o jeho úmrtí. Ale není se čemu divit… Je to smutný okamžik pro celou tuzemskou hudební scénu, protože takto výrazná osobnost tady ještě dlouho nebude. Sympaťák, bavič, velký zpěvák. Čest jeho památce!

Autoři | Foto Facebook.com/Karel Gott

Štítky Karel Gott, Plzeň, glosa, úmrtí, koncert, Frank Sinatra, Eva Urbanová, Rock for People, Český Krumlov, King Cole, Německo

GLOSA: Sympaťák, bavič, a především velký zpěvák... Karel Gott dokázal strhnout celé generace  |  Blogy a komentáře  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.