Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policie prošetřuje výroky exposlance Volného k invazi na Ukrajině

Policie zkoumá výroky bývalého poslance Lubomíra Volného ohledně ruské invaze na Ukrajinu, které sdílel na sociálních sítích. Prošetřuje, zda jimi nenaplnil skutkovou podstatu některého trestného činu. Novinářům to dnes sdělila mluvčí policejního prezidia Kateřina Rendlová. Na to, že policisté Volného výroky řeší, upozornil Deník N.

"Výroky Lubomíra Volného na sociálních sítích se zabývá Úřad služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia ČR. Přestože jsme v této souvislosti obdrželi celou řadu podnětů od veřejnosti, činíme tak i na základě vlastní monitorovací činnosti," sdělila Rendlová.

Policisté zkoumají rovněž dřívější Volného výroky, které se týkají koronavirové pandemie.

Volný se dostal do Sněmovny jako kandidát SPD, později s kolegou Marianem Bojkem hnutí opustil. Vystupovali jako nezařazení poslanci. Loni se Volný pokusil do dolní komory vrátit na kandidátce Volného bloku, avšak neuspěl. V době pandemie Volný a Bojko ve Sněmovně odmítali nosit ochranu úst a nosu, řídící schůzí je opakovaně napomínali, byli také vykázáni z jednacího sálu. Sněmovna Volnému navíc uložila pokutu ve výši jednoho měsíčního platu, tedy zhruba 90 800 korun, za potyčku na plénu.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zuzana Reifová

Štítky ČR, Ukrajina, Rusko, kriminalita, boje, Volný, Lubomír Volný, policie, Policejní prezidium České republiky, ruská invaze na Ukrajinu, Deník N, Poslanecká sněmovna ČR, Volný blok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

IVAN FILIPEC

Válka na Ukrajině trvá od roku 2014 a konflikt začala Ukrajinská vláda, uzavřené dohody neplnila a to nikomu nevadilo, jen těm Ukrajincům co utekli. A když zasáhl Rus, tak proti němu bojuje celý svět a pravda je někde uprostřed. Proč západ nezasáhl, když Ukrajinská vláda nedodržovala podepsané dohody a bombardovala Dombas a Luhansko.O tom informovala i ČT vr.2014, kde byla západní demokracie??

Úterý, 17. května 2022, 16:49Odpovědět

Martin Vaněk

A kdy začne naše hrdinná policie řešit např. pana Flégra a jeho mrazáky v ulicích, nebo prokazatelné lži o ukrajinském konfliktu na Hovinkách či v ČT? :-D

Pondělí, 16. května 2022, 20:08Odpovědět

Josef Mašek

sraly na něj mouchy, tak ho dal na půdu

Pondělí, 4. dubna 2022, 11:45Odpovědět

Policie prošetřuje výroky exposlance Volného k invazi na Ukrajině  |  Invaze na Ukrajině  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.