Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

B:CRYO přineslo na trhu úspěch. Restaurace ale musí vykazovat prodej

 
pondělí, 23. března 2015, 10:20

V listopadu 2014 vydal českobudějovický Budvar novinku na trhu – unikátní B:CRYO. Pivo s obsahem alkoholu kolem 21% nelze koupit v obchodních řetězcích, ale pouze ve vybraných restauracích. A ty musí produkt hájit, neboť pokud prodej nebude uspokojivý, o B:CRYO přijdou. Budvar se nově chce také zaměřit na svoji síť restaurací.

Na úspěch produktu po uvedení na trh zpovídala Budějcká Drbna tiskového mluvčího Budějovického Budvaru Petra Samce, který říká: „B:CRYO je nápojem, který je primárně určen jako digestiv. Velmi dobře se totiž hodí k tradičním pokrmům české kuchyně, jako jsou pečené koleno, vepřová žebra, pečená husa nebo tatarský biftek.“

Jste s produktem B:CRYO spokojeni?
Speciální pivo Budweiser Budvar B:CRYO je na trhu několik měsíců a zájem ze strany provozovatelů restaurací byl značný. Velmi rychle, během několik týdnů, jsme B:CRYO začali čepovat v 60 vybraných restauracích. To byl i nás cíl v první etapě při uvedení na trh, takže jsme vcelku spokojeni. V současné době si milovníci pivních specialit mohou B:CRYO objednat v 69 provozovnách.

Můžete říct, jaké máte na produkt ohlasy od konzumentů?
B:CRYO je velmi unikátní druh piva. Vyrábí se kryokoncentrací přímo na stole zákazníka. Má velmi specifickou chuť (stupňovitost asi 40, hořkost 60 EBC a obsah alkoholu kolem 21%). Logicky nemůže chutnat každému a také není určen k pití po celý večer. B:CRYO chutná jako pivo, ale zároveň hřeje jako destilát, proto se pije ze sklenic o objemu 0,2 litru na nožce.

Pije se pomalu, při konzumaci je potřeba plným douškem zaplavit všechny chuťové receptory v ústech. Po napití přechází plná a intenzivní pivní chuť B:CRYO od nasládlosti k intenzívní hořkosti, která v závěru nabádá k dalšímu napití. Velmi dobře ale může kdykoliv během večera doplnit běžné čepované pivo.

Máme řadu velmi pochvalných ohlasů. Nicméně nepočítáme s tím, že B:CRYO bude k dostání na každém rohu. Je to opravdová specialita, která se do většiny běžných restaurací prostě nehodí. Restaurace tedy budeme i nadále velmi pečlivě vybírat a jejich počet nechceme zásadním způsobem navyšovat.

Jaké jsou statistiky prodeje?
Je mi líto, ale čísla o prodeji nezveřejňujeme.

Jsou pro vás prodejní čísla uspokojivá? Jaká byla očekávání?
Prodej chceme samozřejmě stále zvyšovat, ale spíše než navyšováním počtu restaurací chceme zvyšovat prodej právě v těch vybraných, exkluzivních podnicích. B:CRYO může být pro restauraci značná konkurenční výhoda. Proto počítáme s marketingovou podporou těchto podniků a také s motivačním programem pro personál. Určitě budeme také postupně upravovat distribuci. Pokud v některé restauraci nepůjde prodej B:CRYO podle našich představ, přemístíme tento produkt jinam.

Uvažujete o rozšíření produktu do zahraničí?
Registrujeme velký zájem na Slovensku, ale v nejbližší době o exportu neuvažujeme.

Je reálné, aby se fajnšmekři dočkali dalších druhů B:CRYO?
V nejbližší době nepočítáme s dalšími variantami.

Budvar údajně přemýšlí o své síti restaurací. Je to pravda?
V současné době již máme dva fungující koncepty restaurací – Budvarka a In Loco. Chceme dále zlepšit nabídku našim zákazníkům ve smyslu pěkných a pro hosty atraktivních konceptů. Kromě rozšíření konceptu In Loco pracujeme i na dalších projektech, ale zatím o nich nechceme mluvit.

Názor na B:CRYO nám řekl náhodný konzument František Mládek: „B:CRYO je dobrý společník při konzumaci kroužků a kolena či žeber.  Zpříjemní tak posezení s přáteli. Člověk to nemůže brát jako pivo. Je to spíš likér nebo pivní extrakt, který si může návštěvník sám natočit a tím se i u stolu zabavit.“

Napsal: Michal Heřman

 


 

Kam dál?

Vyždímejte z operátora maximum!

pátek, 20. března 2015, 17:31

V dnešní době neomezených tarifů a internetu v mobilu je dobré vědět, jakými všemi způsoby lze šetřit svou peněženku. Konkurence...

Ležák z Budějovického Budvaru se pije i v nejlepších barech na světě

úterý, 17. března 2015, 14:11

Světlý ležák Budweiser Budvar se letos poprvé v historii umístil na druhém místě mezi nejprodávanějšími značkami piva v...

Jen doplňkujte!

úterý, 17. března 2015, 13:22

Přesně takovou nabídku si připravily v rámci své reklamní kampaně prémiové prodejny iWant Apple Premium Reseller. Že nevíte, co...

Průměrná mzda v Praze loni ve 4. čtvrtletí stoupla na 34.625 Kč

středa, 11. března 2015, 10:59

Průměrná mzda v Praze v loňském čtvrtém čtvrtletí meziročně stoupla o 163 korun na 34.625 Kč, procentuální nárůst činil půl...

 

Komentáře

 
 

O čem píšou další Drbny

Strakonická ČZ oslavila sto let, představila přes 600 motocyklů

Strakonická strojírenská firma ČZ, která proslula výrobou motocyklů, oslavila v areálu 100 let. Nabídla výstavu historických motocyklů i kol, kterou pořádá jednou za pět let. Na letošní oslavu dorazil rekordní počet 550 účastníků z Česka, Nizozemska, Německa, Rakouska, Slovenska a Ukrajiny. Přihlásilo se 617 strojů značky ČZ. Den otevřených dveří přilákal přes dva tisíce návštěvníků.

Budějcká Drbna

Na jižní Moravě začnou příští týden tři železniční výluky

Na jižní Moravě začnou v úterý dvě desetidenní výluky na tratích z Hrušovan nad Jevišovkou do Rakšic na Znojemsku a z Boskovic do Velkých Opatovic na Blanensku. Ve čtvrtek začne další výluka mezi Grešlovým Mýtem na Znojemsku a Moravskými Budějovicemi na Třebíčsku, která skončí až 30. září. Cestující budou ve všech případech vozit místo vlaků autobusy, vyplývá z informaci společnosti Kordis JMK, která koordinuje hromadnou dopravu v kraji.

Brněnská Drbna

Fronty v ordinacích? Češi chodí k lékaři častěji než jinde, říkají sami doktoři

Delší čekací doby na vyšetření jsou podle zástupců České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně (ČLS JEP) a Koalice soukromých lékařů i důsledkem "převyšetřovanosti". Češi mají vyšší počet kontaktů s lékařem než lidé z okolních zemí.

Liberecká Drbna

Na přelomu září a října se bude střídat teplo s ochlazením

V příštích čtyřech týdnech se bude střídat nadprůměrné teplo s ochlazením. Třeba příští týden nejvyšší denní teploty nejprve spadnou z 25 stupňů Celsia na 16 stupňů a koncem týdne pak zase vystoupají na 23 stupňů. Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí, který zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), a z krátkodobé předpovědi.

Olomoucká Drbna

Opilá řidička trefila svodidla, naměřili jí skoro tři promile

Velkou nezodpovědnost předvedla v pátek dopoledne jednatřicetiletá žena z Pelhřimovska. Ta s téměř třemi promile řídila osobní vozidlo, se kterým narazila kovových svodidel.

Jihlavská Drbna

Jičínský festival pohádky přilákal desítky tisíc lidí

Dnes skončil 29. ročník festivalu Jičín - město pohádky, letos zaměřený na pohádky a pověsti z hradů a zámků Českého ráje. Program, který se od 11. září konal na různých místech města, přilákal desítky tisíc dětí i dospělých. Potvrdila to řekla mluvčí festivalu Věra Rychterová. Součástí programu byla divadelní představení, hry pro děti, koncerty, filmové produkce či taneční vystoupení.

Hradecká Drbna