Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Ondřej Neumann: Mocní ilumináti z Kavčích hor a dlouhá cesta k placenému digitálu

In medias res. Jako „tvrdý útok na závěr předvolební kampaně“ vyhodnotil web Echo24.cz skutečnost, že hnutí SPD Tomia Okamury v předvolebních novinách vytáhlo pornografické video (přesněji fotky z něho) s kandidátkou Pirátů na pražský magistrát Michaelou Krausovou. OK. Podpásovka a hnus. Co také jiného čekat od Okamury a spol, že….

Tentýž web ve stejný den zveřejnil i další informaci. Tentokráte jako výsledek vlastního pátrání pod titulkem „Trochu jiná kampaň. Zakázané Stuchlíkovo video s koksem připomíná orgie“ doprovozený fotografií kandidáta hnutí ANO na pražského primátora s maskou prasečího rypáku na obličeji.

Čtenářům Echo24.cz nabídlo i video zmiňované v titulku (šlo o provokativní propagační snímek Stuchlíkovy tehdejší firmy). Když dva dělají totéž, není to totéž, tvrdí staré pořekadlo. V tomto případě však zároveň platí, že výjimka potvrzuje pravidlo.

Mocní ilumináti z Kavčích hor

„Zájmová a finanční lobby České televize“ je sice blíže neurčitelné, o to však vlivnější mocenské uskupení. Svoji sílu a vliv naposled vyjevilo v příběhu kandidatury Petra Štěpánka do velké vysílací rady.

Nominace tohoto titána kontroly veřejnoprávních médií v dresu ANO do RRTV tajemné mocenské uskupení tak znepokojila, že se uchýlilo k nátlaku na Babišovy poslance, kteří mu nakonec podlehli.

Alespoň takto si to vysvětlil v „rezignačním dopisu“ adresovaném šéfovi poslanců ANO Jaroslavu Faltýnkovi samotný Petr Štěpánek. Celý dopis – přízračně zveřejněný Parlamentními listy – je pozoruhodné čtení.

Pro všechny, kterým se návštěva Parlamentních listů ekluje, je tu alespoň malá ochutnávka myšlenkového světa Petra Štěpánka:

„O nominaci do RRTV jsem nijak neusiloval. Iniciativa poslanců z několika politických stran mě překvapila stejně, jako že mě nakonec navrhlo hnutí ANO. Ale považoval jsem to z Vaší strany za originální a odvážný krok. (…) Že moje nominace vzbudí nějaké reakce, jsem předpokládal. Že se zájmové kruhy napojené na Českou televizi odkopou až tak moc, překvapilo i mě. Asi se na Kavčích horách opravdu bojí a asi mají proč.“

Mimochodem, Štěpánek o místo ve velké vysílací radě „neusiloval“ tak silně, že pro jistotu smazal veškeré hanlivé příspěvky na adresu politiků ANO ze svých sociálních sítí.

K placenému digitálu cesta dlouhá

Vedení vydavatelství Economia se rozhodlo zveřejnit podrobná čísla o tom, jak se za čtyři a půl měsíce dařilo nabírat předplatitele na uzamčený web Hospodářských novin. Za zmíněnou dobu se prodalo 5 037 měsíčních předplatných a 1 182 ročních.

Celkové příjmy Economie z digitálního předplatného od půky května do začátku října tak činily zhruba 1,9 milionu Kč, něco přes 400 000 Kč za měsíc (ročně by to tedy hodilo 4,8 milionu).

Sympatická otevřenost. O tom, že je ale Economia (a další, kteří sázejí na uzavřený obsah na webu) na začátku předlouhé cesty, svědčí následující čísla. Ideálem podle vedení Economie je do tří až čtyř let inkasovat za digitální předplatné 35 až 40 milionů ročně. Po důkladné, přes čtyři měsíce trvající masáži své cílovky jsou přitom na zhruba jedné osmině…


Tento text byl původně publikován na portále Hlídací pes.

Autoři | Foto ČT Déčko | Zdroj hlidacipes.org

Štítky ilumináti, Kavčí hory, Ondřej Neumann, ANO 2011, Tomio Okamura, Michaela Krausová, Svoboda a přímá demokracie, Pražský magistrát, Economia, Česká televize, Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, Andrej Babiš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ondřej Neumann: Mocní ilumináti z Kavčích hor a dlouhá cesta k placenému digitálu  |  Blogy a komentáře  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.