Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Poslanec KDU-ČSL čelí trestnímu oznámení kvůli znásilnění, nařčení odmítá

Poslanec vládní KDU-ČSL Jiří Navrátil čelí trestnímu oznámení devětatřicetiletého muže, podle něhož ho politik loni znásilnil. Navrátil serveru iDNES.cz sdělil, že byl na policii podat vysvětlení a předal jim vše podstatné k tomu, aby dokázal svou nevinu. Poslanec podle prohlášení KDU-ČSL nařčení odmítá jako smyšlená a zvažuje podání trestního oznámení pro křivou výpověď. Lidovci i poslanec poukazují na to, že oznamovatel v podání sdělil, že je vážně duševně nemocný a nebere předepsané léky. Pražská policie dnes na dotaz odpověděla, že trestním oznámením na poslance se zabývá a zjišťuje, jestli jde o protiprávní jednání, nebo ne. Podle šéfa sněmovního klubu KDU-ČSL Marka Výborného se chystá Navrátil bránit právními kroky.

Server PrahaIN ve čtvrtek napsal, že muž, který poslance koalice Spolu viní ze znásilnění, působí jako masér v Praze a okolí. V trestním oznámení podle serveru uvedl, že politik ho kontaktoval na základě inzerátu na internetu, pozval do svého služebního bytu v centru Prahy a při jedné z návštěv ho sexuálně zneužil. Jméno poslance server ani KDU-ČSL nezveřejnily. Později server iDNES napsal, že jde o Navrátila, který se loni na podzim veřejně přihlásil k tomu, že je gay. Podle serveru Seznam Zprávy ho k tomu přiměla i homofobií motivovaná vražda dvou mužů na Slovensku.

"Důsledně odmítám nařčení proti mé osobě. Podle dostupných informací oznamovatel trpí závažnou duševní nemocí, a přesto nerespektuje předepsanou medikaci. Jednoznačně říkám, že nařčení ze strany oznamovatele nejsou pravdivá," napsal Navrátil ve vyjádření zaslaném ČTK.

Ještě předtím KDU-ČSL v reakci na informace PrahaIN zaslala médiím vyjádření, podle něhož nejmenovaný poslanec považuje nařčení za zcela smyšlená a zvažuje podání trestního oznámení pro křivou výpověď, uvedla v prohlášení mluvčí KDU-ČSL Lucie Ješátková.

O trestním oznámení lidovci věděli podle dnešního vyjádření od listopadu. Ve stejné době podle informací ČTK zaslal muž text svého trestního oznámení na vládního poslance některým redakcím. Seznam Zprávy dnes napsaly, že podle zdrojů z lidové strany si muž lidoveckého zákonodárce nejspíše vyhlédl na internetu a chtěl s ním navázat kontakt, poslanec ale jeho city neopětoval.

Trestní oznámení může podat kdokoliv. Lze ho podat ústně či písemně na policii nebo státním zastupitelství. Tyto orgány mají povinnost oznámení přijmout a věc vyšetřit. "Oznámením se zabýváme a zjišťujeme, jestli se jedná o protiprávní jednání, nebo ne," sdělil ČTK mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Výborný dnes ČTK řekl, že informaci o trestním oznámení má od listopadu. "Dotyčný oznamovatel sám v rámci trestního oznámení sdělil, že je vážně duševně nemocen a že sám o své vůli nebere léky, které by měl brát," uvedl. Záležitost se podle Výborného zakládá na lživém nařčení. Později uvedl, že má Navrátil plnou podporu lidovců.

"Policie ČR, tak jak je její povinností, kontaktovala poslance nařčeného ze zmíněného incidentu. Dotyčný poslanec se seznámil se zněním trestního oznámení a policii podal vysvětlení s tím, že nařčení z uvedených skutků jsou zcela smyšlená a nikdy k nim nedošlo," uvedla mluvčí lidovců. Poslanec je podle pokynů policie vázán mlčenlivostí, nemůže tedy podle ní případ až do jeho uzavření komentovat. "Poslanec poskytl policii plnou součinnost," dodala Ješátková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Twitter.com/Jiří Navrátil

Štítky ČR, sněmovna, KDU-ČSL, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vaněk

Podle Rádia Brusele se to událo takto: pan poslanec při modlení zavrávoral, a omylem upadl na maséra, který se náhodou v oné chvíli sehnul pro žínku, aby otřel lehátko. neuvěřitelnou shodou okolností mu při tom pohybu náhodou stáhl kalhoty, jistou částí svého těla vnikl, opět omylem, do části maséra, který ovšem neprojevil nesouhlas, a konečná suma také nesedí... :-) Že tohle asi budou ty "hodnoty", kterými se tato svoloč neustále ohání...? :-D

Neděle, 8. ledna 2023, 21:22Odpovědět

Baron Kocharovski

další BU*ZE*RANT v kdu?! :-OOO čím to asi bude, HOŠANI?! :-DDD

Neděle, 8. ledna 2023, 18:53Odpovědět

Poslanec KDU-ČSL čelí trestnímu oznámení kvůli znásilnění, nařčení odmítá  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.