Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

O zájezdy na MS ve fotbale je jen minimální zájem, shodují se cestovní kanceláře

Čeští fotbaloví fanoušci budou mistrovství světa v Kataru sledovat převážně v televizi. Podle cestovních kanceláří jsou totiž zájezdy vzhledem k vysokým cenám lístků a nedostupnosti bydlení v dějišti šampionátu příliš drahé a je o ně jen minimální zájem. Turnaj, na který se český národní tým neprobojoval, začíná v neděli. Ministerstvo zahraničí sdělilo, že na základě údajů federace FIFA čeští občané koupili zhruba 400 lístků.

"V tuto chvíli čerpáme z údajů FIFA a ta zatím eviduje kolem 400 prodaných lístků pro české občany," uvedla Mariana Wernerová z odboru komunikace ministerstva.

Tradičně na sportovní akce pořádá zájezdy CK SLAN tour. Zájemce do Kataru se pokusila navnadit nabídkou nazvanou Fotbal a moře. Cena za pět dnů činí podle informací na webu kanceláře přes 36 800 korun a za sedm dní přes 52 690 korun. Dvoudenní zájezd na semifinále a finále stojí téměř 46 tisíc korun. U zájezdů je sice uvedeno, že jsou vyprodané, ale většinou se podle informací kanceláře ani nerealizují.

"Pro nás to bylo totiž spíš jen cvičení přípravy a zrušení zájezdů. Jezdíme za sportem 25 let a tohle bylo hodně složité. Třeba na šampionát do JAR, což bylo dál, to bylo mnohem snazší," řekl jednatel SLAN tour Ladislav Peška. Zájemců bylo málo, pouze v jednotkách, dodal.

Zástupci cestovních kanceláří uvedli, že problém zájezdů spočívá především v drahých vstupenkách a v nedostupnosti ubytování. Peška řekl, že většina kapacit v Dauhá je obsazena, a pro kanceláře je tak nutností ubytovat klienty v okolních zemích a na zápasy létat, což cenu zvyšuje.

Podle Marka Vlhy z marketingu cestovní kanceláře FotbalTour.cz se kvůli zmíněným komplikacím stal fotbalový šampionát v Kataru z cestovatelského hlediska nejdražším v historii. "Počet zájemců je jen v desítkách, daleko levněji vycházejí například cesty na hokej do USA," konstatoval Vlha. Společnost na svém webu nabízí do Kataru například cestu na čtyři dny za 85 900 korun. A například cestovní kancelář Czech Sport Travel zájezdy na mistrovství světa ve fotbalu do Kataru ani nevypisovala, neboť zájemce odradila od případné koupě vysoká cena.

Někteří čeští fanoušci však vyrazí na MS individuálně, například si zpestří dovolenou trávenou v Dubaji. Při vstupu do země musí podle informací na webu ministerstva zahraničí mít zakoupenou vstupenku na zápas mistrovství světa a tzv. Hayya Card, která slouží jejím držitelům jako povolení ke vstupu do země. Při MS ve fotbale je pozastaveno vydávání turistických víz do Kataru.

Šampionát začne v neděli 20. listopadu zápasem Kataru s Ekvádorem a vyvrcholí finále v neděli 18. prosince. Titul obhajuje Francie a největšími favority jsou Brazilci.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto qatar2022.qa

Štítky ČR, Katar, turistika, fotbal, svět, zájezd, cestovní kancelář, FIFA, Mistrovství světa ve fotbale 2022, Mistrovství světa ve fotbale, SLAN tour s.r.o., USA, Francie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O zájezdy na MS ve fotbale je jen minimální zájem, shodují se cestovní kanceláře  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.