Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedna z laboratoří ověřuje možný výskyt nové varianty omikron v Česku

Jedna z laboratoří ověřuje možný výskyt nové koronavirové varianty omikron v Česku. Podezřelý vzorek zachytil PCR test. Novináře o tom informovala mluvčí Státního zdravotního ústavu (SZÚ) Štěpánka Čechová. SZÚ nyní čeká na výsledky.

Nové variantě koronaviru s označením B1.1.529 dala Světová zdravotnická organizace (WHO) jméno omikron. Experti variantu poprvé zaznamenali v Jižní Africe 9. listopadu, upřesnila Čechová. "V tuto chvíli jedna ze sekvenujících laboratoří v České republice ověřuje možný výskyt pozitivního vzorku varianty omikron na území našeho státu. Čekáme na potvrzení, nebo vyvrácení tohoto záchytu... Dle nám dostupných informací daná osoba uvedla, že před návratem do ČR pobývala v Namibii," uvedla mluvčí. Podle ní příslušná krajský hygienická stanice případ prověřuje a nastavila protiepidemická opatření.

Nyní se podle Čechové čeká na výsledky celogenomové sekvenace. Národní referenční laboratoř vydala pokyny laboratořím, jaké mutace mají přednostně vyšetřovat takzvaným diskriminačním testem PCR. Měly by tak postupovat hlavně u případů, kdy se lidé vrátili z ciziny.

Mluvčí uvedla, že vlastnosti varianty omikron zatím nejsou přesně známy. První poznatky ale naznačují, že by mohla být nakažlivější. WHO ji zařadilo na seznam znepokojivých variant.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky ČR, koronavirus, laboratoř, Česko, varianta Omikron viru SARS-CoV-2, Státní zdravotní ústav, Světová zdravotnická organizace, Krajská hygienická stanice, Jižní Afrika, Namibie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Janyška

KDO NEZNÁ TEORII SPONTÁNNÍHO ŘÁDU NEMŮŽE VĚDĚT, CO JSOU TO CORONAVIRY. MEDICÍNA JI NEZNÁ.

Za teorii spontánního řádu, tohoto autora neživého i živého veškerenstva (myslíme vždy v teoriích a testujeme je zkušeností a novými poznatky) má F.A.Hayek Nobelovu cenu už od roku 1974. Po tehdejším 5-letém zkoumání této vědomostní mohutnosti, tohoto vůbec nejvyššího vědění lidstva, mu ji dali za ekonomii, neboť takový univerzální obor neměli, píše sám ve své autobiografii. Mimochodem, předpověděl rozpad SSSR.

Obával se, že je to vědění až pro příští generace, neboť se lidstvo musí nejprve minimálně ve vědě zbavit náboženských, okultních a konstruktivisticko-racionalistických představ, pověr a mýtů. Pro nábožensky založené však východisko měl. Je-li Bůh, spontánní řád je jeho hlavním nástrojem. Připouští tak Boží existenci 50 na 50.

Co to tedy spontánní řád je ? Je to samovzniklá a neustále samovznikající řídící struktura vesmíru, v naší oblasti jasně nejuspořádanější. Proto jsme. První živá, tedy replikující se, buňka jím byla rovněž a genetická evoluce v čase a v prostoru také. Lidské tělo a coronaviry, o to tady jde, tedy též.

Jak spontánní řád vzniká ? Tím, že věci, a pod tím pojmem si můžeme představit doslova cokoliv, mají tendeci se řídit ve svém chování pravidly alespoň s podobnými charakteristikami a jsou-li ve vzájemním dosahu. Ona podobnost je k sobě má a stávají se pak prvky "svého" spontánního řádu a jsou podřízeny jeho pravidlům. Spontánní řád je schopen se replikovat, tedy vtělovat, v jiné a na jiné. Samozřejmě samovolně a bez rozumového záměru. To samo, řekl už v 17. století Giambattista Vico.

Spontánní řády vykazují sebepořádací, seberegulační a sebezáchovné vlastnosti a účinky. U živých organismů jim říkáme imunitní systémy. Proto tady život je miliardy let a člověk miliony. To ony všechno živé drží živé, lapidárně řečeno. Spontánní řády složitějších organismů se navíc skládají ze spontánních řádů menších, jim podřízených, pro řízení dějů a orgánů jejich těl s jejich menšími, hlavnímu rovněž podřízenými, imunitními systémy.

Co jsou tedy v tomto světle virózy ? Jsou to replikace jiných produktů spontánního řádu, tady virů, na spontánní řád člověka. Ten narušují a jsme nemocní. A tak dlouho, až je náš imunitní systém zlikviduje. Je aktivován přirozenou horečkou, coby odezvou na nepořádek ve spontánním řádu a imunitní systém zabere a za jistý čas zlikviduje vetřelce. Všichni to známe.

Jak je to však u coronavirů ? Úplně stejně, jenže jsou evolučně sofistikovanější a aktivace imunitního systému přirozenou horečkou je už pozdní a mnohdy pro postižené i smrtelná. To když se imunitní systém "zblázní" svým překotným zásahem proti už namnožemému a různě v těle rozlezlému nepříteli a člověka zahubí on sám. Poškození všemožných orgánů těla potom už vede ke konci, neboť původní skladba těla je rozrušena nad únosnou mez.

Co tedy s tím ? Pro znalce teorie spontánního řádu otázka celkem jednoduchá. Vyvolat umělou teplotu zahřátím těla místo přirozené horečky, stačí přikrytím nebo oblečením, a to už při prvním pocitu nachlazení, ten je u viróz vždy stejný. Dokud nebude vyvinut rychlý indikátor přítomnosti virů, musíme spoléhat na pocit, který všichni známe, tedy "něco na mě leze". V žádném případě nečekáme na tzv. příznaky nemoci covid. To je už nemoc, pro mnohé smrtelná. Takto poctivě ohřáté tělo, kruciálně záleží na tom, aby okamžitě po zachycení pocitu nachlazení, se virózám lehce popsaným způsobem ubrání. Za hodinu až tři je po všem.

Co to tedy v tomto smyslu je vakcína ? Nepřesný aktivátor imunitního systému člověka, kam mnohdy vůbec nepatří. Není možné si myslet, že všichni lidé jsou stejní. Každý máme jinou genetickou skladbu, vlastní historii a vlastnosti. Vakcíny jsou tedy jen trefováním se do sebeobranných vlastností lidského těla pokustónstvím, které mnohdy končí tragicky. Ale zejména vyvolávají neoprávněný pocit, že po jejich aplikaci je člověk chráněn a není už roznašečem covidu. Není to pravda. Jen v průměru a krátkodobě vykazují zlepšení situace očkovaných.

Článek však proti vakcínám zaměřen není. Je věcí každého z nás, jak se k věci postaví. Já například jsem nebyl už 45 let nemocen virózou, neboť tuto metodu používám. Mimochodem, rovněž na vědeckou radu. Zabrala mi i na covid.

Sobota, 27. listopadu 2021, 19:07Odpovědět

Jedna z laboratoří ověřuje možný výskyt nové varianty omikron v Česku  |  Koronavirus  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.