Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Prezident Zeman nemá po očkování žádné obtíže

Prezident Miloš Zeman nemá po středečním očkování proti koronaviru žádné obtíže. Novinářům to dnes řekl jeho mluvčí Jiří Ovčáček. Následná preventivní prohlídka, kvůli níž prezident bude do pátku v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN), podle něj pokračuje podle plánu.

"Bez obtíží. Vše probíhá dle plánu," sdělil Ovčáček na otázku, jaký byl stav prezidenta v hodinách po očkování.

Šestasedmdesátiletý Zeman dostal vakcínu v ÚVN ve středu odpoledne. Očkován byl látkou od firem Pfizer a BioNTech, čeká ho proto ještě druhá dávka. Ta by se měla podávat nejméně po 21 dnech. Prezident si chtěl původně počkat na jednodávkovou vakcínu, nakonec se ale rozhodl pro očkování již nyní.

Zeman očkování dlouhodobě podporuje, považuje ho za jedinou možnost, jak pandemii porazit. Z předních českých politiků se již nechali očkovat premiér Andrej Babiš (ANO) a ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO).

Zeman zůstal v nemocnici přes noc kvůli plánované komplexní preventivní zdravotní prohlídce. Již dříve řekl, že absolvuje například počítačovou tomografii a magnetickou rezonanci. Ve vojenské nemocnici byl v posledních letech několikrát. Loni mu v ní operovali zlomenou ruku, kterou si zranil při pádu. O rok dříve v ÚVN zůstal čtyři dny na rekondičním pobytu. Vojenští lékaři mu také například vyšetřili sluch. Dlouhodobě se prezident léčí s neuropatií dolních končetin a cukrovkou.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, Zeman, koronavirus, zdraví, Miloš Zeman, Ústřední vojenská nemocnice, očkování, Jiří Ovčáček, ANO 2011, Pfizer, BioNTech, Andrej Babiš, Jan Blatný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Janyška

LIDI, NENECHTE SE OBLBOVAT, SERTE JIM NA JEJICH VAKCÍNY. BRAŇTE SE SAMI !!!Jde to velmi jednoduše. Já vím od myslitele myslitelů, nositele Nobelovy ceny F.A.Hayeka, že lidské tělo je spontánním řádem se svými sebezáchovnými, seberegulačními a sebepořádacími vlastnostmi a účinky. Říkáme jim imunitní systém. Ten stačí aktivovat včas, tedy při vstupu jakýchkoliv virů do těla, ať tomu každý rozumí, a on si s každým virovým vetřelcem, ještě málo namnoženým, poradí. I s covidem-19. Jak poznáme, že nás viry napadly ? Úplně stejně jako u nachlazení. Takže nebudeme blbě kecat a machrovat a okamžitě po zaznamenání nachlazení, to přece známe, rýma a tak, tělo ohříváme tak dlouho, až dá vědět nepříjemným pocitem přehřátí dost. Všichni to známe.Kladu vinu za nakažení covidem-19 na občana, když nedokáže pochopit a realizovat ani tak jednoduchou věc.Vládě a epindologům nevěřte. Zabíjejí vás tzv. příznaky, to je vražda a návod k sebevraždě. To je pozdě !!! Dzp.

Čtvrtek, 21. ledna 2021, 17:34Odpovědět

Prezident Zeman nemá po očkování žádné obtíže  |  Koronavirus  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.