Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Faltýnek se omluvil za setkání v zavřené restauraci, Prymula prý nemá problém s rezignací

Předseda poslanců ANO Jaroslav Faltýnek se dnes ve Sněmovně omluvil za to, že se setkal s ministrem zdravotnictví Romanem Prymulou (za ANO) v uzavřené restauraci. Faltýnek uvedl, že schůzka se uskutečnila ve středu a že jde o jeho chybu. S majitelem restaurace se, jak řekl, zná. S Prymulou probíral misi vojenských zdravotníků ze Spojených států.

"Omlouvám se za to, že jsem narušil důvěru, že jsem poprosil pana ministra, abychom se potkali v uzavřené hospodě," uvedl Faltýnek. Majitel restaurace je nechal v salonku "probrat věci u kafe". Naopak v dnešním rozhovoru pro Respekt Prymula oznámil, že pokud si veřejnost přeje jeho rezignaci, učiní tak.

Prymula čelí kvůli aféře výzvám k rezignaci. Pirátský poslanec Ondřej Profant řekl, že takovým jednáním se důvěra obyvatel pro vládní restrikce zavedení k omezení šíření epidemie covidu-19 nezíská a nařízení jsou k ničemu. Jan Bartošek (KDU-ČSL) poukázal na to, že na ministerstvu zdravotnictví je zcela dost kanceláří pro takové setkání. Předseda klubu STAN Jan Farský prohlásil, že když šéf boje proti pandemii nemá důvěru obyvatel, zaplatí za to lidé svými život, a nikoli politici několika procenty ve volbách.

Faltýnek řekl, že ten den se mu nepodařilo Prymulu sehnal. Protože zná šéfa dotyčné restaurace, domluvil se s ním, aby je oba nechal v salonku v zavřené restauraci. Faltýnek uvedl, že s Prymulou probíral vládní návrh na působení zahraničních vojenských zdravotníků v Česku. Sněmovna ho bude projednávat v úterý. Faltýnka podle jeho slov poprosil předseda Sněmovny Radek Vondráček, který je v karanténě, aby tento bod řešil z hlediska mimořádné schůze.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto youtube.com

Štítky ČR, koronavirus, vláda, sněmovna, Prymula, Faltýnek, Roman Prymula, Jaroslav Faltýnek, restaurace, ANO 2011, Poslanecká sněmovna ČR, USA, důvěra, pandemie covidu-19, Ondřej Profant, Jan Bartošek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Faltýnek se omluvil za setkání v zavřené restauraci, Prymula prý nemá problém s rezignací  |  Koronavirus  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.