Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

PLÁN ÚTĚKU: Jak přežít a nezbláznit se

Někdy si říkám, jak to tady zvládnu. Jsem v tom nejhorším už půl roku, dva a půl roku ještě budu. Dnes už vím, že to zvládnu, ale i když se snažím sebe víc, už nikdy nebudu jako dřív.

PLÁN ÚTĚKU, 1. DÍL: Teď, nebo nikdy

PLÁN ÚTĚKU, 2. DÍL: Čekání na peklo jménem Valdice 

PLÁN ÚTĚKU, 3. DÍL: Vítej v pekle

PLÁN ÚTĚKU, 4. DÍL: Vražda nebo znásilnění? 

O base, jako jsou Valdice, se říká, že mají mukla převychovat k něčemu lepšímu, ale opak je pravdou! Jak má basa někoho převychovat, když vidí tolik násilí, tolik lží a intrik?

Nikdy jsem nepatřil k chytrejm lidem, ale postupem času zjišťuju, že i hlupák jako já, hloupne. Jediné, co mě to tady naučilo, je čekání, a to že nemůžu mít všechno hned. Co tu můžu dělat 23 hodin? Píšu, čtu, začal jsem kreslit, cvičím a převážně času myslím na rodinu tam venku.

Nejhorší na tom všem je, že si nemáš s kým co říct. Nezajímají mě věci, kde kdo co ukradl, kolik drog prodal nebo kde koho zbil. Sice jsem si to zasloužil, ale sem nepatřím. Není tu nikdo, s kým bych se bavil o rodině, o práci, o normálním životě venku. A tohle to mě všechno mění. Jediné, co mě stále ještě drží, je moje dcera a žena. Nebejt jich, je ze mě to, co tady z 80% lidí.

Život v base není takovej, jakej si ho vy představujete. Snažím se vám přiblížit život mukla, kterej udělal „malou“ chybu a dostal se do pekla. Ne všichni, kteří jsou zavření, jsou vrahové a násilníci bez života venku. Ale časem to snad pár lidí pochopí.


Rubrika PLÁN ÚTĚKU je unikátním svědectvím vznikající přímo v prostředí českého vězeňství.  Vyprávěčem je odsouzený muž, který se rozhodl riskovat svobodu, aby získal zpět svou rodinu. O svém útěku z brněnské věznice vypráví v 1. díle.

Foto pixabay.com

Štítky plán útěku, blog, vězení, vazba, útěk, Valdice, rodina

PLÁN ÚTĚKU: Jak přežít a nezbláznit se  |  Blogy a komentáře  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.