Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pohár pro vítěze Evropské konferenční ligy je v Praze. Na fotku čekají fanoušci ve frontě

Pohár pro vítěze Evropské konferenční ligy UEFA je od dnešního dopoledne k vidění před budovou Rudolfina na náměstí Jana Palacha v centru Prahy. Na místo, kde pohár bude během dneška a zítřka vystaven, ho přinesli předseda FAČR Petr Fousek a bývalý český reprezentant a někdejší hráč Fiorentiny Tomáš Ujfaluši. Hned po postavení poháru na místo se s trofejí začali fotit fanoušci West Hamu i Fiorentiny, jejichž týmy budou o vystavený pohár hrát ve středu večer v pražském Edenu.

Pohár vystavili Petr Fousek a Tomáš Ujfaluši

Dnes před desátou hodinou dorazila na náměstí Jana Palacha v centru Prahy bedna, která skrývala pohár pro vítěze Evropské konferenční ligy UEFA. Finále této soutěže se odehraje ve středu od devíti hodin večer v pražském Edenu a bojovat v něm budou anglický West Ham United a italský klub ACF Fiorentina.

Pohár na malé pódium přinesli společně předseda FAČR Petr Fousek a bývalý český reprezentant a někdejší hráč Fiorentiny Tomáš Ujfaluši, který na svém bývalé působiště zavzpomínal. „Byly to pro mě úžasné čtyři roky v kariéře. Dostali jsme se do semifinále soutěže, která tehdy ještě nebyla Evropská liga, kde jsme bohužel vypadli s Glasgow Rangers, ale je to úžasné město, Fiorentina má skvělé fanoušky a já věřím, že v hojném počtu přijedou i sem do Prahy,“ řekl na pódiu přítomným Tomáš Ujfaluši.

Ujfaluši vyhrál v sezóně 2009/10 Evropskou ligu UEFA a triumf s Atléticem Madrid si připomněl. „Byl to jeden z největších úspěchů v mé kariéře. Finále jsme navíc hráli v Hamburku, kde jsem strávil téměř čtyři roky své kariéry. Vyhráli jsme, takže to byl pro mě velký úspěch a znamenalo to velké oslavy pro příznivce Atlética Madrid, protože nás přišlo podpořit asi 250 tisíc fanoušků do ulic, takže to byl neskutečný zážitek.“

Zájemci se s trofejí mohou až do středečního večera vyfotit

Konání finále evropské soutěže je pro Prahu velkým svátkem. „Jsme rádi, že se nám podařilo dostat do Prahy finále Evropské konferenční ligy, je to jedna z vrcholných pohárových soutěží UEFA a pro nás je to mimořádná záležitost a je to nejsilnější moment v letošním roce pro český fotbal,“ vysvětlil z pódia předseda FAČR Petr Fousek.

„Jsme rádi, že přivítáme předsedu UEFA Aleksandera Čeferina a spoustu dalších hostů, mých kolegů z výkonného výboru UEFA, zástupce klubů, ligy a dalších fotbalových asociací,“ doplnil.

Trofej bude před Rudolfinem vystavena v úterý 6. června do desáté hodiny večerní a ve středu 7. června od desáté hodiny dopolední do šesté hodiny večer. Zájemci z řad fotbalových fanoušků se s trofejí mohou fotit.

Ohodnoť článek

Foto Ivo Spisar

Štítky sport, fotbal, Evropská konferenční liga, pohár, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohár pro vítěze Evropské konferenční ligy je v Praze. Na fotku čekají fanoušci ve frontě  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.