Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řidiče v Česku čekají v letních měsících desítky dopravních omezení

Řidiče v Česku čekají v letních měsících desítky dopravních omezení. Opravovat se bude několik úseků dálnic včetně mostů, ale také příjezdové cesty k některým turistickým cílům. Vyplývá to z aktuálních dat Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), které dosud zveřejnilo v mapě oprav. Finální podoba letních dopravních omezení by měla být podle mluvčího ŘSD Jana Studeckého zveřejněná až v polovině června.

V prázdninových měsících se bude pracovat na minimálně třech úsecích dálnice D1 v délce zhruba 75 kilometrů, na kterých se pracuje už nyní. Většina oprav D1 připadne na úsek mezi Olomoucí a Ostravou. Provoz je nebo bude omezen snížením jízdních pruhů a objízdnými trasami. Na dálnici D11 se bude v létě pracovat na dvou úsecích, kde bude ŘSD měnit povrch silnice. Tyto stavby jsou zatím v přípravě, takže prozatím není jasný rozsah dopravních omezení. V přípravě je také několik oprav mostů na D1.

Opravy plánuje ŘSD i na dalších dálnicích. Větší omezení lze očekávat například na dálnici D5 mezi Prahou a Berounem, kde se od května opravuje asfaltový povrch.

Větší množství oprav se plánuje v Jihomoravském kraji u Brna. Přes léto bude i nadále hůře průjezdný velký městský okruh v Brně. Jde o rozšíření na čtyři pruhy v Žabovřeské ulici, o stavbu mimoúrovňové křižovatky na Tomkově náměstí a navazující estakády k Rokytově ulici. Zatím není známý přesný termín rozšíření dálnice D1 na šest pruhů v brněnském úseku, nicméně začátek se podle ŘSD očekává v létě.

Zhruba do poloviny července bude omezený provoz na dálnici D3 na hranici Jihočeského a Středočeského kraje. Většinu času bude jeden pás dálnice zavřený a auta pojedou na Prahu i na České Budějovice vždy jen jednou částí dálnice, řekl Adam Koloušek z českobudějovické pobočky ŘSD.

S objížďkami musí v létě počítat například i turisté mířící k Máchovu jezeru. Kvůli rekonstrukci je uzavřená krajská silnice II/270 z Doks na Mimoň od křižovatky na Staré Splavy až k Břehyňskému rybníku, motoristé musí úsek objíždět přes Jestřebí.

V Královéhradeckém kraji kvůli opravě části silnice mezi Náchodem a Dobrošovem je od dubna do konce října složitá objížďka, která cestu ke známé dělostřelecké pevnosti Dobrošov prodloužila o 26 kilometrů.

V Moravskoslezském kraji se řidiči obvyklou cestou nedostanou do obce Hukvaldy na Frýdecko-Místecku, jejíž hrad s oborou jsou vyhledávaným turistickým cílem. V hukvaldské části Dolní Sklenov se staví nový most přes říčku Ondřejnici, neboť ten starý byl v havarijním stavu. Řidiči proto musí jet objížďkami.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto město Liberec

Štítky doprava, uzavírka, oprava, silnice, ŘSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiče v Česku čekají v letních měsících desítky dopravních omezení  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.